Стартував шостий фестиваль «LvivKlezFest»

З 1 по 13 липня у Львові триватиме шостий «LvivKlezFest».

Цього року фестиваль пройде під гаслом «Євреї за єдність України». Розпочнеться він 1 липня прем’єрою проекту «BroadwayZone».

Львівський молодіжний академічний симфонічний оркестр «ІNSО-Львів» виконає музику до відомих кіномюзиклів. Шедеври музики світового кіно «Скрипаль на даху», «Вестсайдська історія», «Кабаре», «Чикаго» та багато інших прозвучать у приміщенні Львівської обласної філармонії.

Як зазначили організатори, «LvivKlezFest» – це «спроба відтворити втрачену єврейську музичну культуру і відродити ту частину галицької мультикультурної столиці, яка була знищена у вогні Голокосту».

Родзинкою цьогорічної програми стане показ ізраїльського художнього фільму «Сват», який одержав чотири премії Ізраїльської Кіноакадемії, в тому числі у номінаціях «найращий актор» та «найраща акторка». Озвучування фільму для фестивалю відбулось завдяки акторам театру «Гаудеамус» (Львів) Діні та Михайлу Євшиним.

Окремою програмою музичного вечора вокально-інструментального гурту «Варнічкес-фолк» (Україна) вперше у Львові стане кулінарний «батл» (змагання з приготування традиційних кулінарних страв за усіма приписами кулінарного мистецтва) між Галицькою жидівською кнайпою «Під Золотою Розою» та кафе «Єрусалим».

Багато акцій відбудеться у центрі Львова просто неба. Повністю програму фестивалю «LvivKlezFest-2014» можна побачити тут.

джерело: zaxid.net