Львівський кінофестиваль короткого метру Wiz-Art визначив склад журі

Сьомий Львівський міжнародний фестиваль короткометражного кіно Wiz-Art, що відбудеться 24-27 липня 2014 року, оголосив склад міжнародного журі.

Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

Цього року оцінювати учасників фестивалю будуть троє кіно діячів:

Гюнхільд Енґер, норвезька кінорежисерка та сценаристка. Гюнхільд вивчала кіно- й телевиробництво у вищій народній школі Агдер (Agder Folkehøgskole) та кінематографію в університеті Ліллегаммера. Має ступені бакалавра мистецтв з візуальних комунікацій Единбурзького коледжу мистецтв та магістра кінорежисури Школи режисури в Гетеборгу (Швеція). Учасниця десятиденного воркшопу в Лондоні з іранським режисером Аббасом Кіаростамі в 2005 році. Короткометражна стрічка Гюнхільд Енґер «Недоношений» (Premature) отримала нагороду за найкращий сценарій минулорічного фестивалю Wiz-Art.

Катерина Горностай, українська кінорежисерка. Катерина Горностай здобула освіту біолога, а потім – журналіста в Києво-Могилянській академії. Закінчила московську школу документального кіно і театру Марини Разбєжкіної та Михаїла Угарова. Учасниця документального українсько-білорусько-польського проекту «Молоді про молодих», а також кількаденного воркшопу у Gdyńska Szkoła Filmowa від конкурсу Solidarity shorts. Авторка двох кіноновел у фільмі-відкритті цьогорічного фестивалю Docudays UA «Євромайдан. Чорновий монтаж».

Шимон Стемплевскі, директор польського фестивалю короткометражного кіно Short Waves Festival. Вивчав культурологію в університеті Адама Міцкевича та мистецтво в Університеті образотворчих мистецтв у Познані. Президент фундації Ad Arte, польський представник та організатор британської платформи презентаці та промоції короткометражних фільмів Future Shorts, директор Міжнародного фестивалю аудіовізуальних мистецтв Vivisesja.

У конкурсній програмі сьомого фестивалю Wiz-Art короткометражки з різних країн світу змагатимуться за головну нагороду – гран-прі, а також за призи в трьох номінаціях: найкраща режисура, найкращий сценарій та найкраща операторська робота. Також передбачена спеціальна відзнака журі та приз глядацьких симпатій.

Програма фестивалю буде оголошена незабаром.