Львів запрошує на святкування зимових свят

Чимало яскравих подій та атракцій чекають на львів’ян та гостей міста. Різдвяні святкування у Львові розпочнуться вже цими вихідними. На вулицях міста відкриється Різдвяний ярмарок. Цими вихідними розпочне роботу на вулицях міста Різдвяний ярмарок. У неділю, 12 грудня, у палаці Мистецтв будуть “Андріївські вечорниці”. 19 грудня на проспекті Свободи буде урочисте відкриття міської ялинки. Також вздовж музею “Арсенал” різдвяні дарунки можна буде придбати з 17 грудня до 19 грудня на “Миколаївському ярмарку”.

Вже з 10 грудня у Львові працює “Фабрика святого Миколая” в рамках акції “Миколай про тебе не забуде”. Відкриття фабрики відбудеться 13 грудня у Львівському палаці мистецтв. 18-19 грудня у Львові понад 30 туристичних установ нададуть знижки на свої товари та послуги в розмірі 50% для гостей. Львівський туристичний бізнес спільно з міською радою вже вдруге презентує в місті акцію “Вихідні у Львові за півціни”.

Учасники акції матимуть зовнішні розпізнавальні знаки, які видно з вулиць. Акція “Вихідні у Львові за півціни” розпочне туристичний сезон “Зима у Львові 2010”.

23 грудня на площі Ринок встановлять різдвяну шопку. Традиційно, 6 січня, на проспекті Свободи встановлять Різдвяного дідуха. На Різдво, 7 січня, на площі Ринок театр “Воскресіння” запрезентує вуличну виставу “Різдвяна феєрія”. У Шевченківському гаю для гостей та мешканців міста відбудеться фестиваль “Спалах Різдвяної звізди”. Фестиваль відроджує традицію виготовлення великих Різдвяних звізд (1,5-2 м), які є головним символом Різдва. 7 січня у музеї можна стати учасником вертепних дійств, долучитись до гурту колядників, посмакувати пухкими пампушками та духмяним узваром. 8 січня вулицями старого міста відбуватиметься святкова хода звіздарів, колядників, учасників вертепного дійства.

Протягом Різдвяних свят на площі Ринок та в Шевченківському гаю буде проходити безліч веселих забав, частувань та лунатиме різдвяна коляда. 8 та 9 січня на львів’ян очікує парад вертепів. “Родзинкою” зимових свят буде “Міське свято Пампуха“. Дійство з безліччю пампушків, колядок, конкурсів та святковою кухнею триватиме щоденно у внутрішньому дворику Ратуші.

У Домініканському соборі протягом усіх свят, аж до 30 січня, відбуватиметься фестиваль “Велика коляда”. До участі зголосилися понад 70 колективів-учасників зі Львова, Львівської області, а також з Тернополя, Івано-Франківська, Долини, Надвірної, Черкас, Чернігова, Херсона, Ялти. Цьогорічний фестиваль заохочує учасників до виконання колядок, щедрівок, віншувань та інших різдвяних творів Лемківщини. Очікують колективи, які є носіями автентичної лемківської культури.

Фестиваль відбуватиметься в форматі концертних виступів: щовечора у будні о 19.00, в суботу о 15.00 – концерти за участю 3-4 колективів; та трьох гала-концертів: 16, 23 та 30 січня. Під час гала-концертів звук і зображення транслюватиметься на площу Музейну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *