Новий рік та Різдво у Львові

У Львові новорічно-різдвяні святкування розпочались 19 грудня, коли у День святого Миколая у Львові традиційно запалили новорічну святкову ялинку.


З 10 грудня – 15 січня 2012 року триватиме Львівський Різдвяний ярмарок, розташований вздовж пр. Свободи та на пл. Ринок поблизу Ратуші. У рамках Ярмарку щотижня, з п’ятниці по неділю, відбуваються виступи народних колективів, покази вертепів та різноманітні конкурси.

23 грудня на пл. Ринок буде відкрито Різдвяну шопку і вже на католицьке Різдво всі охочі зможуть побачити сцену народження Ісуса Христа.

6 січня відбудеться святкова процесія внесення Дідуха традиційно на проспекті Свободи.

З 7 січня у Львові починаються масові святкові гуляння – стартує фестиваль «Спалах Різдвяної звізди», який відроджує традицію виготовлення великих Різдвяних звізд, які є головним символом Різдва. Тут можна буде стати учасником вертепних дійств, долучитися до гурту колядників, приєднатися до святкової ходи звіздарів, посмакувати пухкими пампушками та духмяним узваром.

В цей же день, 7 січня, у храмі Пресвятої Євхаристії (пл. Музейна, 3) розпочнеться Різдвяний фестиваль «Велика коляда», що стане вже тринадцятим за час його проведення. Цьогоріч у фестивалі візьмуть участь хорові, автентичні, фольклорні, духові та інструментальні колективи.

На Різдво у Львові розпочнеться ще однин традиційний гастрономічний захід – V міське Свято Пампуха, де можна буде подивитися, як випікають цю традиційну різдвяну страву, а також на гостей свята чекають різноманітні конкурси: «Конкурс на найкращий вертеп», «Конкурс господинь», «Конкурс пампухоїдів»дізнатися історію її походження. Весело і смачно має бути всім протягом 3 днів свята у палаці Потоцьких (вул. Коперника, 15). www.pampuh.lviv.ua

8 січня відбуватиметься Фестиваль вертепів. Вони організують урочисту ходу вулицями Львова, в якій візьмуть участь дитячі, молодіжні та дорослі колективи, щоб протягом двох днів виступити на головній сцені міста біля новорічної ялинки.

13-14 січня колядувати в сучасній обробці запрошує «Рок-коляда». На цей раз вона триватиме 2 дні, і дає можливість усім бажаючим самостійно визначити учасників концертів. Традиційним залишається лише місце її проведення – «Хмільний дім Роберта Домса» (вул. Клепарівська, 18).

19 січня, на свято Водосвяття, на пл. Ринок відбудеться Екуменічний молебень та освячення води.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *