Львівські художники оголошують «Мистецький Рамадан»

1 грудня у Львові розпочнеться проект-марафон «Від Романа до Йордана» або «Мистецький Рамадан», оголошений молодими митцями, які взяли ініціативу організувати та презентувати львів’янам і гостям міста авторські подарунки. Девіз свята – «У Миколаєві пакунки – мистецькі подарунки!»

Проект проходить за підтримки мистецького об’єднання «Дзиґа».

Мета проекту полягає в тому, щоб твори художників стали доступні кожному. Митці обрали невеликий формат робіт, вибрали актуальні теми та випрацювали технологічні прийоми. Кожен художник вклав у свої роботи власні стиль та манеру, а також відчуття і бачення Різдва та Різдвяних Свят. Остап Лозинський та Уляна Нищук-Борисяк презентують ікону на склі, Ольга Кравченко – сучасну ікону на дереві та на полотні, Ольга Пильник – кераміку, Ярослава Ткачук – текстиль, Євгенія Рябчун та Роман Зілінко – іграшку, Маряна Квятковська – витинанку… До проекту долучились ще багато інших митців.

Мистецкі подарунки можна буде знайти: із 1 грудня 2010 по 10 січня 2011 у кав’ярні «Світ кави» (пл. Катедральна, 6), із 6 грудня по 20 січня у кав’ярні «Старі Мури» (вул. Сербська, 5), із 15 грудня по 19 січня у галереї «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35), а із 12 грудня по 10 січня – на різдвяному ярмарку на пл. Ринок.

«Мистецький Рамадан» проходитиме із колядою від гурту «SchockolaD», який презентуватиме альбому джазових колядок та щедрівок «Щедрий Вечір з Добрим Джазом».

10% коштів із продажу творів митці передадуть у Мальтійську службу для потреб сиротинців.

Окрім того, в рамках проекту будуть відбуватись майстер-класи для дітей із сиротинців та всіх бажаючих з мистецтва ткацтва, витинанки, іконопису на склі, які будуть відбуватись щосуботи, з 11 грудня 2010 р. по 15 січня 2011 р. Майстер-класи триватимуть від 12.00 до 15.00 у галереї Марійського товариства (вул. Руська, 10).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *