У Львові відбувся фестиваль «На межі тисячоліть»

У Музеї народної архітектури і побуту «Шевченківський гай» пройшов фестиваль у підтримку Підгорецького замку – «На межі тисячоліть».

Фестиваль відбувся вперше, і має на меті привернути увагу до пам’яток історії та архітектури, які перебувають у занедбаному стані. Щороку тематика фестивалю буде інакшою. «На межі тисячоліть-2013» відбувся ж у підтримку Підгорецького замку.

Відповідно, на території Шевченкіського гаю дійство нагадувало атмосферу 17 ст., лицарської доби – поблизу сцени розташувався історичний табір з безліччю лицарів в обладунках, які влаштовували лицарські бої. За участю реконструкторських клубів з різних міст на фестивалі відбувся конкурс за звання “Охоронця Підгорецького замку”.

Та яке свято можна уявити без музики… Популярні українські гурти виступали для молоді, сімейних пар та гостей з-закордону. Патриція (Львів), Los Colorados (Тернопіль), Мері (Львів), Rock-H (Мукачево) та Kozak System (Київ) грали до останнього, а останні навіть не злякались дощу і припрошували дівчат та хлопців до себе, на сцену!

У вільний від лицарських боїв та концерту час гості фестивалю брали участь у майстер-класах з прикладного мистецтва, слухали літературні читання та насолоджувались чудовою погодою та атмосферою Шевченківського гаю.

фестиваль «На межі тисячоліть». Фото: