«80% відвідувачів свята «Різдво в Гаю» – це львівські родини»

Вперше у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» на Різдвяні свята, 7-8 січня, не лише презентували архітектуру музею, а й відтворили побут українського села.

Свято «Різдво в Гаю» відвідало близько 6 тис. гостей, з яких 80% склали львівські родини, – повідомили організатори.

Різдво у Львові

«Свято проводилось вперше, але відзначилось хорошою відвідуваністю, особливо серед львівських сімей, було багато малечі та людей старшого віку. Гості файно збавлялись, колядували, активно долучались до різноманітних майстер-класів. Це було дійсно родинне свято», – зазначив співорганізатор свята «Різдво в Гаю» Андрій Сидор.
Відвідувачі потрапили в атмосферу родинного тепла та побачили, як колись святкували Різдво в простому українському селі. На сцені свята виступало 17 традиційних вертепів, гурти автентичного співу ДоСхідСонця», «Коралі» та фольк-гурт «Марвінок», а в садибах плели дідухи, ляльки мотанки, кували метал, пекли хліб та виливали свічки. Вертепи залучали гостей свята до спільної коляди та ходили від хати до хати.

Як повідомив директор Музею Роман Назаровець, приємною звісткою у Різдвяну ніч стало народження двох ягнят, стаєнка яких стала одним з найпопулярніших місць на святі.
Також на Святі відбувались дійства Фестивалю «Спалах Різдвяної звізди» – виступи колядників, хода колядничого гурту з великими звіздами за участі вертепів з Полтави та Луганська, які цьогоріч у своїх виступах показали останні події, що відбувались в Україні.

Фото:

Організатори: Музей народної архітектури та побуту «Шевченківський гай», компанія «Дік-Арт», за підтримки Львівської міської ради
Спонсор – Львівська свічкова мануфактура
Офіційний перевізник – FlyUIA
Інформаційний партнер – Видання про події у Львові «OТ-OТ»