4 диригенти світового рівня візьмуть участь у фестивалі диригентського мистецтва у Львові

9 листопада у Львівській філармонії стартує фестиваль диригентського мистецтва пам’яті Миколи Колесси. Започаткований ще 6 років тому з метою пропагування кращих зразків диригентського мистецтва, фестиваль став щорічним. На львів’ян очікують 4 грандіозні концерти, які, вимагаючи серйозної підготовки, зумовлять тримісячну тривалість фестивалю. 

З кожним роком фестиваль диригентського мистецтва пам’яті Миколи Колесси стає більш професійним. Рівень музичної культури львів’ян росте і, щоб встигати за таким поступом, організатори фестивалю зобов’язані запрошувати до участі диригентів та музикантів зі світовими іменами.

Володимир Сивохіп, директор Львівської філармонії наголосив: «Ми хочемо, щоб цей фестиваль став високопрофесійним фестивалем симфонічного виконавства. Для цього потрібні найкращі оркестри, диригенти та солісти. Я вважаю, що цього року нам це вдалося».

Цього року для поціновувачів класичної музики на сцені Львівської філармонії гратимуть три найкращі симфонічні оркестри України.

9 листопада Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України з диригентом Володимиром Сіренком та солістом скрипалем Дмитром Ткаченком виконуватимуть твір М. Березовського та Ю. Іщенка «Не отвергни меня», концерт для скрипки та симфонічного оркестру Є. Станковича «Un Tout…» та Симфонію №2 С. Рахманінова. Диригент Володимир Сіренко – лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка, був вперше в історії України номінований на найвищу музичну нагороду – премію GRAMMY-2005 за виконання твору українського композитора В. Сільвестрова «Реквієм для Лариси».

17 листопада народний артист України Микола Дядюра із Симфонічним оркестром Національної філармонії України представить сюїти з балетів «Жар-птиця» та «Вікінги» І. Стравінського та Є. Станковича відповідно та Симфонію №1 П. Чайковського.

Два наступні концерти будуть цілковито присвячені музиці композиторів-титанів європейського мистецтва – Бетховена і Вагнера.

6 грудня увертюру «Егмонт», концерт для фортепіано з оркестром №4 та Симфонію №8 Л. Бетховена виконуватимуть Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії та соліст Йожеф Єрмінь (фортепіано) під керівництвом Петера Гюльке – німецького диригента найвищого рівня, що виступав з концертами в Америці, Японії та майже всіх країнах Європи.

Завершуватиме фестивальну програму 1 лютого концерт, присвячений Вагнеру. Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії спільно з солістами з Данії Ірен Теорін (сопрано) та Стігом Андерсеном (тенор) під керівництвом народного артиста України, диригента Романа Кофмана виконають увертюру з опери «Тангейзер», фрагменти з опер «Тангейзер», «Трістан і Ізольда».

Володимир Сивохіп, директор Львівської філармонії додав: «Фестиваль триватиме аж до лютого, бо кожен концерт – це прем’єра на сцені Львівської філармонії, тому диригентам потрібно багато часу на підготовку, щоб якісно працювати. На початку лютого – єдині 2 дні на кілька років наперед у щільному графіку Романа Кофмана, і солістів з Данії, коли вони можуть прилетіти до Львова».

Вартість квитків на концерти фестивалю диригентського мистецтва у Львові становитимуть від 20 до 50 грн.

ЗІК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *