До Львова приїде перша скрипка Хорватії – Орест Шургот!

6 лютого о 18.00 у Львівській філармонії відбудеться концерт за участю добре відомого в Україні швейцарського диригента Сімона Камартіна та скрипаля Ореста Шургота, який працює концертмейстером Загребської філармонії у Хорватії.

Програму концерту, який у п’ятницю, 6 лютого, об’єднає на сцені Концертного залу ім. С.Людкевича, маестро Камартіна та скрипаля Ореста Шургота, складуть Ouverteture del Panchaud О. Нуссіо, Концерт для скрипки з оркестром Й. Брамса та Симфонія №7 «Епілог» Г. Канчелі.

Ореста Шургота, який є чудовим солістом, камерним музикантом, педагогом та концертмейстром, заслужено вважають одним з кращих скрипалів серед представників його покоління. Родом зі Львова, скрипаль закінчив Московську консерваторію та аспірантуру у класі професора Сергія Кравченка. Уже під час навчання він став лауреатом багатьох міжнародних конкурсів: Всесоюзного конкурсу у Москві, Міжнародного конкурсу Ямпольського, Нільсена, та інших. Скрипаль співпрацював із камерним ансамблем Юрія Башмета. Від 2001 року Орест Шургот працює концертмейстром Загребської філармонії, а також солістом камерного оркестру «Загребські солісти», професором класу скрипки, камерної музики та класу вивчення оркестрових труднощів у Загребській академії при Загребському університеті. Його творча біографія налічує численні виступи в Німеччині, Франції, Португалії, Італії, Канаді, Польщі, Чехії, Голландії, Болгарії, Росії, Словенії, Греції та багатьох інших країнах. Оресту Шурготу світовими прем’єрами своїх творів завдячують О. Ярославський, О. Мосолов, С. Губайдуліна, А. Шнітке, Є. Денісов, Ю.Каспаров, та інші.

джерело: ЗІК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *