10 днів VII фестиваль “Jazz Bez” відбуватиметься у 10 містах одразу!

Транскордонний джазовий марафон, який об’єднає спільними емоціями тисячі меломанів із різних країн, відбудеться від 4 до 14 грудня, – про це йшлося 23 жовтня на першій фестивальній прес-конференції у львівському мистецькому об’єднанні «Дзига», що є засновником цього непересічного проекту.

За словами прес-секретаря «Дзиги» Юрка Вовкогона, фестиваль демонструє приклад успішного розвитку: цього року до Львова, Тернополя, Перемишля та інших піонерів, де традиційно відбувалися синхронні концерти “Jazz Bez“, приєднались українські міста Севастополь, Харків, Луцьк та польські Люблін і Ярослав. Тож упродовж 10 днів фестивалитимуть разом 10 міст України та Польщі. У Львові фестиваль вируватиме цілу декаду, в інших містах відбудуться окремі концерти. У планах – прилучити до “Jazz Bez” і столицю України бодай одним концертом!

Шанувальники «різнобарвного, різноликого, різностильового» джазу матимуть змогу послухати виступи 18 колективів і познайомитися із 83 музикантами з США, Польщі, Литви, Латвії, Німеччини, Швеції, Великобританії, Франції, Росії, Румунії, Італії та України. Упершее цього року до організації акцій фестивалю “Jazz Bez” долучилися Французький культуриний центр, Культурний центр у Вільнюсі та Посольство Литви в Україні. «Дзига» гарантує. що ціни на квитки на фестиваль будуть 40-150 грн (на клубні заходи квиток коштуватиме в середньому 100 гривень і не передбачатиме знижок, а на концерти в театрі студетни та працівники закладів культури матимуть можливість придбати китки із знижкою у галаереї «Дзиги»).

“Jazz Bez” розпочнеться прелюдією із задушевих блюзів у виконанні вертеранів української та польської сцени The “Mandry” (Львів) та “Outsider Blues” (Пшеворськ) у театрі ім. М. Заньковецької 5 грудня. Там же виступатимуть наступного дня і фундаментальний Давид Голощокін із Санкт-Петербурга зі своїм іменитим Московським квартетом, до програми яких стилістичноо пасуватиме краківський “Laboratorium”.

7-11 грудня відбуватимуться концерти клубного формату у “Picasso”таких груп, як “Shockolad”, “МТ-З”, «Aspekt”, “Karmapa”, “Moonlight Walk Jazz Quartet”, “Przedwietrze”, “FBI”, “Fusion Orchestra”, “ Soundcheck”, “At the same time”.

А 12-14 грудня джаз знову вийде на велику сцену театру ім. М.Заньковецької, де виступатимуть “Jacek Kochan &Co”, концептуальні Petras Visniauskas (Вільнюс), Mirchea Tiberian (Бухарест), Klaus Kugel (Кельн) та Марк Токар (Львів), дві вільнюські групи – “2 good” та “Saga Quartet”. Завершиться фестиваль незабутньою подією – концертом трьох кращих саксофоністів 2008 року, які виступатимуть разом в одній імпровізаційній програмі, – Mats Gustafsson, Peter Brotzmann та Ken Vandermark!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *