Завершення віртуозного сезону «Віртуозів Львова»

«Віртуози Львова»
«Віртуози Львова»

Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» завершив цьогорічний концертний сезон у Львівській обласній філармонії унікальним концертом, головною родзинкою якого були, власне, солісти.

Кожен із учасників колективу сольно з оркестром виконав найкращі та найпопулярніші твори репертуару оркестру «Віртуози Львова». Закриваючи сезон, солісти оркестру створили спеціально для львівської публіки та шанувальників оркестру гарний літній настрій. Концерт завершився тривалими оплесками.

За словами директора Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» Ростислава Бурка, оркестр працює у різних стилях в класичній музиці, і щоб зацікавити молодь класичною музикою, робить креативні проекти. «На мою думку, варто завжди шукати щось нове у кожному проекті, програмі. Щоразу публіка сприймає виконання по-різному та плекає свої традиції сприйняття музики. Музикант, який виконує твір, відчуває, як публіка реагує на твір – від найменшої зали, де 60 слухачів, до набільшої зали, де 4 тис. слухачів. Нещодавно оркестр повернувся із Колумбії. Цей тур збирав великі аудиторії – більше трьох тисяч слухачів. За 14 концертів Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» 10 тис. колумбійців дізналися, про Україну та Львів. Люди, вдруге відвідуючи концерт, ділилися враженнями: «Я знайшов на карті Львів». Це було приємно, бо ми – українці і ми пропагуємо нашу європейську культуру».

Довідка: Оркестр «Віртуози Львова» було створено у 1994 році. Відтоді «Віртуози Львова» концертували в Данії, Німеччині, Швейцарії, Італії, Ватикані, Чехії, Словаччині, Польщі, Бельгії, Ізраїлі, Колумбії, Еквадорі, отримавши оцінку музичної критики зарубіжної преси. Оркестр часто виступає з видатними солістами та диригентами з Польщі, Австрії, Великої Британії, США, Німеччини, Литви, Швейцарії та інших країн. Оркестр є ініціатором різних мистецьких проектів. Здійснив низку записів компакт-дисків. В 2007 році експертною комісією Міністерства культури і туризму України Оркестру надано почесний статус «Академічний».

Відео:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *