«Fort.Missia» відбудеться ТІЛЬКИ в Польщі

фестиваль FortMissia 2012
фестиваль FortMissia 2012

2012 року Міжнародний фестивалю мистецтв «Fort.Мissia» відбудеться тільки в Польщі.

Один із найпотужніших і найкреативніших транскордонних фестивалів цього року не знайшов належної організаційної та фінансової підтримки в Україні. Затягування рішень з боку органів державної та місцевої влади, у свою чергу, унеможливило ефективний пошук комерційних спонсорів.

Організатори «Fort.Мissia» прийняли рішення краще не проводити українську частину фестивалю взагалі, аніж представляти неякісну програму. Організатори перепрошують всіх шанувальників фестивалю, які мали намір приїхати цього року, та вірять що часи зміняться і якісні, непопсові, некомерційні проекти таки зможуть отримувати фінансування в Україні. Тож надіємося на зустріч у 2013 році.

Польська частина фестивалю «Fort.Мissia» відбудеться 21 липня 2012 р. Вона проходитиме на польській стороні унікальних фортифікацій Першої світової війни – форті Borek, який знаходиться за кілометр від лінії кордону.

Маркіян Іващишин, організатор фестивалю: «Минулого року ініціативу, організаційний та фінансовий внесок проведення фестивалю «Fort.Мissia» у Польщі взяло на себе Мистецьке об’єднання «Дзиґа». Цього ж року ми радіємо з того, що наші польські партнери змогли самостійно влаштувати фестиваль і дотримуємося своїх зобов’язань щодо участі українських музикантів. Також не може не тішити, що наш задум працює – транскордонна форма «ФортМісії» дозволяє підтримати ідею і зберегти сам фестиваль, незважаючи на тимчасові труднощі з українського чи польського боку».

Олег Макар, організатор фестивалю: «Проект «Fort.Missia», як спільне дітище ентузіастів із Мостиськ та «Дзиґи» тимчасово перекочував через кордон. Впевнений, що у 2013 році найбільше фестивальне поле України знову прийматиме тих, хто полюбив наш фестиваль».

Для тих, хто збирається на польську частину «Fort.Мissia» – форт Borek:
Варто пам’ятати, що обов’язково мати закордонний паспорт та шенгенську (в побуті – польську) візу. Для мешканців українсько-польського прикордоння достатньо закордонного паспорта та картки малого прикордонного руху. Найближчий доїзд до фестивалю від пункту перетину кордону «Медика» та м. Перемишль.

Для українських відвідувачів фестивалю МО «Дзиґа» надає сприяння у проходженні пішого переходу «Шегині-Медики», резервації місця у фестивальних автобусах та місця для наметів на території форту Borek. Для того, щоб потрапити у списки українських відвідувачів необхідно на адресу dzygainfo@gmail.com надіслати зіскановану шенгенську візу та приблизний час перетину кордону.

Фестивальні автобуси відправлятимуться від пішого переходу у Медиці та від залізничного вокзалу у Перемишлі. Орієнтована вартість проїзду автобусом до території фестивалю – 3 PLN. Відвідування фестивалю – БЕЗКОШТОВНЕ. Поселитися у наметовому містечку фестивалю можна із 20 липня.

Програма польської частини фестивалю «Fort.Мissia»:

21 липня, субота
(за польським часом)
12:00 – початок імпрези
13:00 – урочисте відкриття фестивалю
13:15 – «ГИЧ оркестр» (Україна)
14:35 – Recital Wojciecha «Elvisa» Sosnowskiego (Польща)
15:00 – «Miąższ» (Польща)
16:00 – «Beer Blues Band» (Польща)
17:05 – Recital Adama Hajduka (Польща)
17:35 – «Pigs Like Pigeons» (Польща)
18:40 – Chor gospel «Twoje Niebo» (Польща)
19:30 – «Їжак» (США-Україна)
21:00 – PECTUS & Filip Moniuszko (Польща)
22:00 – DJ Bleiz (Польща)
24:00 – завершення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *