У Львові на одну галерею стало більше

20 жовтня у Львові на вул. Вірменській, 26 відбулось відкриття першої у Львові спеціалізованої галереї сучасного сакрального мистецтва «IconArt». Першим проектом галереї у власних стінах стала авторська виставка львівського митця Миколи Молчана «Вечеря. Квадрат».

“Галерея “IconArt” www.iconart.com.ua вирізняється тим, що її діяльність присвячена цілковито представленню і пропагуванню сучасного українського сакрального мистецтва. Засновник галереї, Костянтин Шумський вбачає мету галереї в тому, щоб стати своєрідним майданчиком для зустрічей: митця зі споглядачами його творів, споглядачів із кращими зразками сучасного сакрального мистецтва, шанувальників цього мистецтва між собою. Як наслідок цих зустрічей, буде творитися мережа поціновувачів і авторів мистецтва, натхненого сакральною тематикою, середовище для дискусії, ділення і творчого пошуку”, – зазначають організатори.

За словами організаторів, теперішня виставка галереї “Вечеря. Квадрат” поєднує традиційне і особисте авторське трактування Тайної вечері, живопис і скульптуру, сакральність тематики та сміливість її інтерпретації… Хоча це й мистецтво на сакральну тематику, це аж ніяк не “ікона”, не мистецтво, що спонукає перед ним молитися. Це мистецтво, що намагається спонукати думати, осмислювати, переоцінювати.

Керівник галереї К. Шумський наголошує: “Для галереї “ICONART” важливим було відкрити нове приміщення дуже виразною виставкою молодої творчої особистості. Такою виставкою, котра б запам’яталась надовго. Виставкою, в котрій сакральна тема розкривалась б засобами сучасного мистецтва”.

Виставку “Вечеря. Квадрат” можна відвідати 20.10-20.11.2010 за адресою вул. Вірменська, 26 від 12 до 19 щоденно, крім понеділка.

джерело: ZAXID.NET

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *