Великі Мости на Львівщині відсвяткують своє день народження фестивалем «FEST Мости»

23-25 липня у місті Великі Мости Сокальського району, що на Львівщині, вперше відбудеться міжнародний українсько-польського етнофестивалю “FEST Мости”. Саме в ці дні місто відзначатиме свій черговий день народження. У межах фестивалю відбудуться вокальні та хореографічні змагання українських та польських народних колективів. Логотипом фестивалю стане «сонце».

Про це на прес-конференції повідомив голова Громадської організації “РАЗОМ”, голова оргкомітету фестивалю Володимир Маліновський.

За його словами, за радянських часів, день міста Великі Мости відзначали в інший день, тепер же хочуть повернути історичне день: наприкінці липня 1574 року Великі Мости отримали Магдебурзьке право.

Фестиваль проводиться для ознайомлення із районом, для сприяння залученню інвестицій у місто та розвитку туризму в регіоні.

На фестиваль планують приїхати учасники з усіх регіонів України та з Республіки Польща. Зокрема, Львівську область будуть представляти ансамблі танців “Полонина” (м. Львів), “Нові Зірки” (м. Буськ), “Леліс” (м. Новий Яричів) та інші.

Переможці по вікових категоріях та номінаціях отримають дипломи, Гран-прі фестивалю та подарунки, а найкращий учасник за рішенням журі має шанс стати володарем ще й Національного Гран-прі імені Кирила Розумовського та поїхати наступного року в Голівуд для участі у світових змаганнях.

Родзинкою програми першого дня стануть зразки вишивки з усіх регіонів України на «Алеї української вишивки», у другий день – учасники та гості зможуть поринути у часи середньовіччя, епоху лицарства, ставши свідками театралізованих дійств, що відтворюватимуть історичні події міста. Також у цей день пройде справжнє весілля, яке проведуть за народними традиціями, притаманними галицькому краю. А ввечері на сцені виступатимуть «Місто казкових мрій», «Сонце», «Verlibena», «»Йорий Клоц», Театр тіней «Див». У третій день – відбудеться гала-концерт переможців вокальних та хореографічних конкурсів.

джерело: zaxid.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *