М. Ватуляк: «Львів – єдине місто, де виділяються кошти на підтримку україномовного книговидання»

Протягом останніх трьох років місто активно підтримує україномовні книговидання. Вперше місто проводить закупівлю книжок у шкільні та міські бібліотеки. Також за останні роки місто дофінансовує україномовні книговидання.

Сьогодні, 22 жовтня міський голова Андрій Садовий відвідав одну з найбільших книжкових гуртівень у Західній Україні «Книжкові джерела». В гуртівні налічується понад 50 тисяч книжкових найменувань. На сьогодні гуртівня працює із 460 постачальниками.

З міського бюджету ми виділяємо один мільйон гривень для закупівлі книжок для наших львівських бібліотек, ще 200 тис. грн. ми виділяємо з бюджету для закупівлі книжок для шкільних бібліотек. За останні роки приблизно 3,5 млн. грн. власне з міського бюджету було витрачено на книжки. Чим приваблює ця гуртівня, це є одна з найбільших в Україні гуртівень, де є україномовна книжка. Сюди приїжджають і багато письменників, сюди можна прийти і людям з дітьми, подивитися, тут фактично форум видавців цілий рік

міський голова Андрій Садовий.

Львів – єдине місто, де виділяються кошти на підтримку україномовного книговидання. Цього року було виділено 350 тис. грн, вийшло 18 книг. Область для поповнення бібліотек книгами виділила 500 тис. грн, а от місто – 350 тис. грн. Місто виділяє кошти на закупівлю книг у шкільні бібліотеки, так, минулого року було виділено 300 тис. грн, цього – 200 тис. грн. У нас є що прочитати. Гуртівня має майже усю дитячу літературу, яка виходить в Україні. У нас є домовленості з видавництвами про те, що коли виходять новинки, щоб вони відразу з’являлися у нас

директор «Книжкових джерел», голова Асоціації книговидавців і книгорозповсюджувачів Львівщини

Михайло Ватуляк.

Довідка

Останні три роки місто проводить закупівлю книжок у шкільні бібліотеки. В цьому році на придбання книжок у шкільні бібліотеки у бюджеті міста передбачено 200 тис. Загалом за два роки 2008 та 2009 роки у шкільні бібліотеки було закуплено 13 тис. книжок художньої літератури (кожна школа у отримала по 108 книжок).

Окрім того, місто фінансово підтримує україномовні книговидання. Протягом останніх трьох років Львівська міська рада дофінансувала близько 43 україномовних видань.

Загалом в цьому році в конкурсі на фінансову підтримку україномовного книговидання визначено 12 видань.

Уся книжкова продукція, підтримана Львівською міською радою буде передана для поповнення фондів міських бібліотек та бібліотек закладів освіти. Вже третій рік поспіль місто дофінансовує україномовні видання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *