У Львові пройде Перший міжнародний салон художньої фотографії “Світло і Тінь – 2009”

Сьогодні, 29 грудня, у Львові розпочинає свою роботу Перший міжнародний салон художньої фотографії “Світло і Тінь – 2009”. А 6 червня 2009 року львів’яни та гості міста зможуть побачити у “Фотогалереї Василя Пилип’юка” 300 найкращих фотографій салону. Фотохудожники можуть подавати свої роботи за тематикою: фотожурналістика (чорно-білий колір), екстремальні види спорту, зроблених неординарним, екстремальному спорту, надзвичайні ситуації, гумор. Про це повідомив голова фотосалону “Світло і Тінь”, фотохудожник Василь Пилип’юк.

“Я завжди мріяв провести у Львові міжнародний фотосалон. Вчора прийшов перший лист на фотосалон з Росії, із 49 фотографій 4 – фото міжнародного класу. Кожна номінація матиме трьох призерів. Найвищою нагородою буде – Гран-прі. Буде виданий каталог салону”, – зазначив Василь Пилип’юк.

За його словами, отримати право на проведення салону FIAP – це одночасно і визнання і значна відповідальність, салон може допомогти молодому талановитому фотомитцю заявити про себе.

“Планується, що участь у салоні візьме багато фотомитців з різних куточків світу. Журі буде дуже добре відбирати фотографії, щоб люди, які прийдуть на експозицію салону, не проходили її за 15 хвилин, а щоб кожна фотографія зацікавлювала їх, затримувала їхнє дихання”, – заявив голова журі салону, заслужений фотохудожник FIAP Сергій Бусленко.

У межах фотосалону також відбуватиметься благодійна акція з відновлення дитячих фотогуртків на теренах Львівської області. Ця акція сприятиме залученню дітей та молоді до участі в мистецькому житті нашої країни.

Організатором заходу є фотогалерея Василя Пилип’юка спільно з громадською організацією “Центр ініціатив Львівщини” під патронатом FIAP – Міжнародної федерації фотомистецтва при ЮНЕСКО.

До складу журі фотосалону запрошені фотохудожники зі світовими іменами: голова журі – Сергій Бусленко (Україна), члени журі: Микола Тинкалюк (Україна), Віллі А. С’юс (Люксембург), Герберт Гмайнер (Австрія), Йорг Мюллер (Німеччина).

джерело: Захід.нет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *