Віктор Новосьолов: «Я мрію, щоб Львів, принаймні на один день, став столицею рок культури України!»

Менше ніж за тиждень у Львові, в палаці «Україна», відбудеться незабутнє дійство для всіх пошановувачів альтернативної музики – наймасштабніший рок-фестиваль Західної України РУЙНАЦІЯ.
Це вже сьомий за своїм рахунком фестиваль, то ж я вирішив поспілкуватися з його головним організатором – Віктором Новосьоловим і випитати цікаві факти про «Руйнацію».

Вікторе, до старту фестивалю лишилося менше тижня, останні приготування йдуть повним ходом?
Всім привіт! Так, останній тиждень найбільш важкий і відповідальний, вже починається безсоння. Живу цією подією вже 2 місяці! З моєї сторони практично все зроблено, все домовлено. Вся Україна напевно чекає 18 квітня. Сподіваюсь, буде сонячна погода.

Розкажи, наскільки важко організувати фестиваль такого масштабу?
Насправді, дуже важко, навіть «дууууууууууууужеее» важко! В нашій державі будь-що важко робити, чи то займатись комерційною діяльністю, чи наданням послуг, чи організацією заходів. Особливо важко працювати з державними установами, оскільки безвідповідальність та халатність державних службовців не раз призводили до форс-мажорних обставин, які потім відкладають «свої яйця» на репутації. Ця ще «совкова» бюрократія забирає дуже багато сил, часу та грошей. Набагато легше працювати з приватними концертними залами. Заплатив певну суму грошей, і тобі все організували: і пожежників, і електрику і дозвіл, коротше кажучи «за ваші дєнгі – любой капріз».
А тут бігаєш як в «поліклініці за довідкою»: купу нервів витрачай на ті всякі «бумажки», якими потім хтось підітреться. Щоб організувати щось подібне потрібно чимало досвіду, відданих помічників, потрібних «знайомств», ну і «твердий лоб та сталеві нерви». В принципі, я впевнений в своїх силах і діях, підходжу до організації дуже серйозно і продумую всі, навіть найбільш детальні ходи, заздалегідь! Тому що, саме 7-ма «Руйнація» для мене – це крок вперед, який дуже вагомий в моєму житті.
Я мрію, щоб Львів, принаймні на один день (18 квітня), став столицею рок культури України! Квитки замовляють зі всіх куточків України, немає такого регіону в нашій державі, який би не їхав на «Руйнацію VII»!
Цей фестиваль допомагає мені робити моя майбутня дружина Ольга Тарновецька,  дуже багато питань вона взяла саме на себе; це дуже творча людина зі своїми амбіціями, які добавили плюсів саме в організаційні питання!

Хедлайнерами фестивалю на цей раз є одна з найцікавіших груп Російської альтернативної сцени – ПСИХЕЯ. Коли виникла ідея взяти саме їх? Чи довго йшли переговори?
Пам’ятаю, ПСИХЕЮ я обіцяв львів’янам ще десь на 2-3 «Руйнації». Ось і все зійшлося! Тому і виникла ідея привезти їх до Львова, коли почув що в них тур в підтримку нового альбому, який до речі можна прослухати в Інтернеті. Переговори йшли не дуже довго, пару днів, так як з російськими лейблами я вже працюю не перший раз.
Дуже хотілося зробити щось таке глобальне, і велике, тому сольний концерт не надихав. Тоді і вирішив зібрати такий склад гуртів на чолі з ПСИХЕЄЮ, і все це об’єднати в «Руйнацію»! А щоб зібрати найкращих, ми створили голосування, де прихильники фестивалю самі обрали найкращих!

ПСИХЕЯ везе до нас новий альбом, чи будуть перевірені хіти, оскільки група у Львові буде вперше?
Якщо вам вдасться – запитуйте в них самі.  Чесно, я не знаю, бо я не контролюю такі речі, звичайно ж, окрім АННИ.  Але можу всіх запевнити що, сет гурту ПСИХЕЯ на фестивалі «Руйнація VII» триватиме більше години, тому, я думаю, глядачі в будь-якому випадку почують і всім відомі «бойовики», і звичайно щось новеньке!

Ще однією цікавиною фестивалю, стане вже третій, якщо я не помиляюся, виступ-реюніон всім відомих легенд українського панку ТОСТЕР! Оскільки Дмитро «Кумар» відмовився давати інтерв’ю – розкажи хоч ти, як домовлялися з гуртом щодо виступу.
Це дуже величезна комерційна таємниця.  Але можу вам сказати, що ми вели переговори вже досить давно, ну і так як ми товаришуємо, то з горем пополам, домовилися про виступ на фестивалі «Руйнація». Тому не пропустіть цей ексклюзив! Навряд чи ви зможете побачити їх годинний live ще десь…

Може знаєш секрет – що готують учасники ТОСТЕРу для глядачів?
Даю 100%, що готують БОМБУ! Тому приходьте, і дивіться власними очима.

На твою думку ТОСТЕР продовжить концертне життя після Руйнації?
Це в першу чергу залежить від хлопців, хоча, вагомий фактор тут грає організація, і зацікавлення гуртом людей! Можливо після цього фестивалю хлопці «прокинуться» і поїдуть в тур. До речі, по-секрету, у нас були деякі розмови на цю тему.

Зважаючи на таких “жирних” хедлайнерів, напевно очікується велика кількість відвідувачів?
Я хотів зробити цей фестиваль суто «хедлайнерським»!
В принципі воно так і є, всі команди дуже сильні, кожний грає в своєму стилі на височезному рівні. Кожний гурт вже поставив у розвитку рок-культури України (і Росії) свою якусь «крапку», тому всі вони є хедлайнерами!

Що ще цікавого, окрім суперового концерту, підготували організатори для глядачів?
Ох, напевно ми більше готуємо шоу, хоча і не менше приділяємо увагу до звуку, і не забуваємо, що все ж фестиваль музичний. Світло, звук, сцена – все по фірмі! Розважати аудиторію будуть мега-ведучі, не скажу поки хто саме, це сюрприз.
Купа конкурсів, подарунків, розіграшів – це все входить до програми фестивалю! Також кожний охочий зможе придбати або виграти в одному з конкурсів ексклюзивну футболку фестивалю, чи «мерч» будь-якого гурту-учасника! Сумувати ніхто не буде – я вам обіцяю! Ну і АННА безперечно порадує всіх прихильників своїми «хітами».

Твій гурт АННА зараз як себе чує? Чи скоро прихильники почують новий матеріал?
Ми вже як 2 роки працюємо над новим матеріалом, виконуємо нові пісні на концертах вже давно. Цього року плануємо презентацію нового альбому, приблизно восени. Вже практично записали на відсотків 70!

До речі, АННА тусить з ТОЛом – чи буде на Руйнації спільне виконання перевірених хітів?
«Тусить», то м’яко сказано, ми вже побраталися!. Дуже радий поповненням в нашій сім’ї: група МЕГАМАСС підписала договір з нашим Батьком Владом Ляшенко, тож ми виконаємо спільну композицію 3-ма колективами: АННА, ТОЛ, МЕГАМАСС.

Твої думки щодо ситуації з рок-культурою в Україні?
Ви зачепили моє болюче місце. Я не можу сказати що рок-культура в нас деградує, досить подивитися на склад українських гуртів на фестивалі. Але не можу сказати, що вона розвивається.  Вона стоїть. І це проблема. У нас катастрофічно не вистачає нових імен в рок-музиці. На це впливає не тільки економічна ситуація в Україні, яку я найменував як «вічна криза», а й взагалі, відношення людей одне до одного. Варто почитати тільки українські рок-форуми, де можна знайти про себе стільки гівна, що не те, що займатися рок-творчістю не хочеться, а й взагалі жити. Ця заздрість, галімий пафос, та безпідставна критика, руйнує всі надії на будь-яке просування, адже молодим гуртам не дають проходу на світло, одразу ж поливають лайном, відштовхуючи від будь-якої творчої діяльності.
Хм. Я думаю, що якщо рок-музикант, зможе себе та свою сім’ю нормально забезпечити житлом, харчуванням, одягом, при чому не працюючи ще на трьох роботах, то ситуація буде більше ніж задовільна.

Побажання читачам!
Приходьте на фестиваль «Руйнація», не дуріть себе і оточуючих!!! Будьте завжди відвертими, завжди! Поважайте своїх батьків!!!
Ваш Вітька!

Спілкувався Євгеній punker

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *