Олеся Киричук: «Хотіла, щоб Олег Скрипка був моїм продюсером»

шоу Голос країни
шоу Голос країни

Голосисті виконавці з усієї України знову змагаються за місце під сонцем. Стартував другий сезон вокального шоу на каналі “1+1” – «Голос країни. Нова історія». Зіркові тренери Олег Скрипка, Діана Арбеніна, Валерія та Олександр Пономарьов на “сліпих” прослуховуваннях набирають команди. Першою путівку у проект отримала переможниця телепроекту “Шанс”, відома львівська співачка Олеся Киричук (на фото) – з рук Скрипки. Вона поєднує кар’єру стоматолога і співачки. Та тепер їй доведеться на якийсь час забути про бормашинку і присвятити себе ефірам на “1+1”. Про закулісся проекту, тренера, цілі, враження та мовне питання в Олесі розпитала кореспондент “ВЗ”.

-Кастинги на шоу, – каже Олеся Киричук, – відбуваються у кілька етапів. Спершу відіслала свої записи, відео. Потім поїхала в Київ на прослуховування до Костянтина Меладзе. Заспівала кілька пісень, а через якийсь час мені зателефонували і сказали, що пройшла далі, і що з виконаних мною пісень Меладзе відібрав для виступу перед тренерами “Ой ти, дівчино, з горіха зерня”… Хвилювалася під час “сліпого” прослуховування страшенно. Але враження від виступу у мене чудові, бо до мене повернувся Олег Скрипка.

– Не зачепило те, що повернувся лише він, а троє інших суддів – ні?

– Ні. Настільки була щаслива, що повернувся Скрипка (хотіла потрапити саме у його команду), що ні про що інше подумати не встигла. Та й решта тренерів були налаштовані стосовно мене позитивно. Усі похвалили (усміхається. -О. З.).

– Новий тренерський склад “Голосу” подобається?

– Дуже. Усі тримають мінімальну дистанцію з конкурсантами. Спілкуються з нами як близькі люди. Ніякої зірковості. Навпаки, вони – щирі, відверті. Перед камерою – такі ж, як у житті.

– Під час ефіру ви сказали, що колись уже просили Олега Скрипку про допомогу в творчості…

– Після “Шансу” разом виступали на Новий рік на корпоративі в Трускавці. Хотіла, щоб саме він був моїм продюсером, тому записала диск і передала його йому разом зі своїми контактами. Але він не передзвонив…

– Під час прослуховування він або хтось з інших тренерів впізнав вас?

– Та де! (Сміється. – О. З.).

– Як оцінюєте свої шанси на перемогу?

– Це – лотерея. Поганих вокалістів у проект не відібрали. Всі добре співають. Тяжко сказати, хто з нас кращий, а хто – гірший.

– Після появи в “Голосі” на вас посипалось чимало питань від шанувальників, де ж ви пропадали весь цей час після “Шансу”. Хоча співати не припиняли…

– Після “Шансу” ніхто не пропонував мені співпраці, контракту. Не було людини, яка б допомогла мені. А у мене – не те фінансове становище і нема батьків-нафтовиків, щоб забезпечити таку рекламу, як “Шанс” чи “Голос країни”. Все, що робила сама, – як крапля в морі, порівняно з ефіром на “1+1”. Не мала саунд-продюсера. Сама підбирала пісні. Можливо, помилялась, не знала, що саме треба було співати… Тому так вийшло. Та на моєму рахунку чимало записаних пісень: “Ти прийшов”, “Танцівниця вокзальних колій”, “Я в твоїх очах”, “Моя потреба”…

– Сподіваєтеся, після “Голосу” пропозиції співпраці з’являться?

– Не думаю про це. Моя мета у шоу – подовше затриматися в ефірі.

– Між “Шансом” і “Голосом країни” ви брали участь у кастингах на якісь інші вокальні шоу?

– Пробувалась в “Х-фактор”. Пройшла три чи чотири тури, але в ефір не потрапила. Ходила на кастинг до “Шоу №1”. Та саме в “Голос країни” хотіла потрапити найбільше. Мені сподобалась концепція шоу, журі і те, що воно хоча б наполовину україномовне, на відміну від інших проектів. Тут – високий рівень професіоналізму, і тренери відбирають людей, які справді гарно співають, а не тих, з кого можна посміятися.

– Двомовна ситуація на шоу вас не напружує?

– Ні. Всі канали показують шоу здебільшого російською. В “Х-факторі” в третьому турі усім роздали лише російськомовні пісні. Тому те, що в “Голосі” два тренери україномовні, великий позитив.

джерело: Оксана ЗЬОБРО , “Високий замок”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *