Львів’янам покажуть процес реставрації дерев’яних вікон

В Міжнародний день пам’яток історії та культури, 18 квітня, українсько-німецький проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» запрошує всіх зацікавлених мешканців Львова оглянути місце проведення реставрації історичних вікон.

«Історичні вікна, що поки ще у значній кількості існують у Львові, є важливим елементом загального вигляду будинку та враження, яке складається від нього. Своєю різноманітністю конструкцій, розмірів та форм вони є свідченням архітектурних намірів творців будівель та водночас і складовою нашого повсякденного оточення. Часто ці цінні вікна є в хорошому стані або ще можуть бути відреставровані. Для того, щоб старі вікна відповідали сучасним вимогам, не завжди є необхідною їх повна заміна на нові. Саме це буде пояснено та практично представлено всім зацікавленим в неділю в рамках тренінгу з реставрації вікон», – розповідає експерт GTZ Іріс Гляйхман.

Тут можна буде побачити, як старі дерев’яні вікна після ремонту знову можуть виконувати свої функції, і наскільки важливим є їхнє збереження. Також можна буде більше дізнатися про засоби тепло- та шумоізоляції при реставрації старих вікон.

Цього ж дня в рамках проекту оновлення міста з’являться дві нові листівки. Одна з них надаватиме інформацію про практичні заходи щодо збереження історичних вікон. Інша роз’яснить мешканцям «Що означає жити в будинку – пам’ятці архітектури?».

Зустріч відбудеться за адресою пл. Коліївщини, 1 у неділю, 18 квітня з 15:00 год. до 16:00 год.

Усіх відвідувачів просять взувати міцне взуття.

Довідка

Проект «Муніципальний розвиток та реставрація старої частини міста Львова» втілюється Львівською міською радою та Німецьким товариством технічної співпраці (GTZ) і спрямований на підтримку  процесу обачного оновлення старих кварталів міста. Для цього проект проводить конкретні заходи: напр. надання консультацій мешканцям, проведення роботи з громадськістю і, власне, проведення навчальних курсів для майстрів-реставраторів.

за матеріалами : прес-служби Львівської міськради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *