Національне Cвято Шоколаду у Львові відвідало понад 20 тис. львів’ян та гостей міста

а шоколадними враженнями до Львова! Цими вихідними, 17-19 жовтня, у Львівському Палаці Мистецтв відбулась подія, яка ще надовго залишить солодкі спогади про себе – VII Національне Свято Шоколаду.

Трьохденний курс шокотерапії пройшли понад 20 тис. львів’ян та гостей міста. Понад 7 тонн шоколаду було витрачено організаторами на створення 40 скульптур для шоколадної країни, святкового столу, декору та частування гостей свята. Учені довели, що вживання шоколаду піднімає настрій, покращує пам’ять, зміцнює імунітет, омолоджує шкіру, і навіть допомагає схуднути… Тому після Національного Свята Шоколаду всі стали здоровіші і щасливіші.

«Ми довго і ретельно готувалися, щоб вразити кожного гостя свята. Галерея скульпторів, шоколадне місто, розмаїття шоколадних солодощів, креативні фото-зони, «шоколадний» театр, ігрові атракціони, цікаві майстер-класи від відомих кондитерів, «шоколадна залізниця» – усе це ми готували для того, щоб кожен хто відвідав свято мав свій солодкий спогад. Родзинкою Свята стало створення Святкового шоколадного столу відомим шоколатьє та кондитером Валентином Штефаньо», – зазначив організатор, директор компанії «ДікАрт» Андрій Сидор.

Протягом трьох днів Національного Свята Шоколаду від продажу десертів із Шоколадного Столу вдалося зібрати 15 884 грн. Кошти передано у «Фонд Гарнізонного храму Св. Петра і Павла у Львові» для надання допомоги військовослужбовцям у зоні АТО.

Утретє на Святі Шоколаду провели конкурс кондитерів-аматорів «Домашній кондитер». За звання найкращого змагались дев’ятеро господинь. Кожній учасниці потрібно було прийти на Свято із своїм шоколадним десертом, презентувати його та пригостити суддів – кондитера Валентина Штефаньо та шеф-кухаря ресторану «Цитадель Інн» Євгенія Сушка.

Перше місце здобула Наталія Арєф’єва за горіхово-шоколадний торт за італійським рецептом. Друге місце зайняла Рединич Інна, яка також приготувала шоколадний торт. А ось третє місце за патріотизм журі присудило Сивулько Наталії, вона приготувала шоколадний торт із домашніми вишнями «Слава Україні!». Переможців нагородили почесними дипломами та цінними подарунками.

А ще на святі пригощали величезним 100-кілограмовим тортом, готували десерт із додаванням справжнього золота та оздоблювали його камінням Swarovski, створювали шоколадні потяги, розважалися із краківським театром «Вагабунда» та дивилися шоколадні фільми.