У Львові відбувся мистецький КОРОБКАФЕСТ

У цю суботу, 11 червня, у Львові вперше відбувся мистецький фестиваль КРОБКАФЕСТ, який поєднав у собі візуальне мистецтво, театр, літературу та музику.

Впродовж дня митці зі Львова та Західної України імпровізували з мінімалістичним об’єктом, – коробкою, шукаючи нових мистецьких втілень, форм, напрямків та експериментів.

Вперше такий фестиваль відбувся у березні 2010 року в Івано-Франківську, коли ініціатором імпрези виступила місцева творча молодь. Основні заходи відбувалися поблизу місцевих ВУЗів та в стінах культурно мистецького центру «Є!».

Особливістю мистецького заходу стала її різнобічність, адже вона поєднувала в собі малярство, театр, літературу та музику. Гаслом заходу стала фраза: «Івано-Франківськ відкриває свою коробку!».

На КОРОБКАФЕСТі у Львові було представлено інсталяцію з близько 300 коробок, які творча і креативна молодь України розмальовувала у різноманітних стилях й начиняла їх найрізноманітнішими об’єктами: від квітів, книжок, ляльок, фотоплівок та бокалів до взуття, рентгенівських знімків, подушок, кави, чаю, печива та макаронів.

Як розповіли організатори фестивалю, навіть в останні моменти перед заходом плани щодо програми і її наповнення кілька разів змінювалися. Навіть впродовж дня дуже багато людей долучалися до КОРОБКАФЕСТУ: приносили свої коробки, долучалися до проведення майстер-класів, до участі у літературному слемі.

Особливістю фестивалю стало й те, що на ньому не було журі чи суддів, кожна коробка була особливою, кожне мистецьке втілення було визнано й знаходило свого прихильника. Коробки зносили звідусіль: з власних помешкань, з гаражів, з крамниць, ярмарків, громадських організацій, та й навіть просто з вулиці.

У рамках цьогорічного фестивалю відбувалися майстер-класи з боді-арту (до якого з радістю долучалися діти), з контактної імпровізації (для проведення якої прихав режисер із Івано-Франківська Дмитро Ярема), орігамі. Неординарно відбувся і літературний слем, який було підготовлено в стилі «театру тіней». Відбулися всеможливі коробкоперформенси та коробкоінсталяції від Студії Образотворчого Мистецтва СОМ.

Особливим заходом став вечірній концерт за участі гуртів: Два Акорди, WEARETHESMILE, Один в каное, Орандж, MANNA, On the Edge.

Феєричним завершенням фестивалю стало фаєр-шоу та виступ театру Wind of change з виставою «Історія світу. Перезавантаження».

За словами організаторів, зокрема, координатора Львівського КОРОБКАФЕСТу Тараса Пастущука, основною метою проекту є спроба допомогти знайти кожному шлях своєї творчої реалізації, створити особливий мистецький простір для цікавих оригінальних ідей, привернути увагу сучасної молоді до мистецтва й творчості.

Загалом, весь фестиваль був витриманий у стилі мінімалізму, простоти й лаконічності, коли банальні й повсякденні речі можна трансформувати у щось особливе, незвичне і навіть грандіозне.

Нагадаємо, що коробкова виставка-інсталяція в Музеї Ідей триватиме до вівторка, 14 червня. Запрошуємо усіх, хто не потрапив на фестиваль, переглянути невелику інсталяцію.

Прес-служба фестивалю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *