Десятий “Jazz Bez” змушений розширювати програму напередодні відкриття

Десятий міжнародний фестиваль «Jazz Bez» напередодні відкриття розширює свою програму та додає виступи нових виконавців у різних містах України та Польщі. Організатори фестивалю через розголос серед виконавців та ажіотаж публіки змушені вдатись до збільшення кількості концертів.

Транскордонний джазовий марафон триватиме із 2 по 12 грудня, поєднуючи спільною музикою тринадцять міст, близько 30 колективів та півтори сотні музикантів з Німеччини, Польщі, Росії, Грузії, США, Португалії, Аргентини, Канади, Вірменії, Нідерландів, Швейцарії та України.

Івано-Франківську програму фестивалю доповнили проект «Фольклор?», який 5 грудня поєднає імпровізаційну музику Юрія Яремчука та Романа Рося із відео-імпровізаціяєю відомої VJ Group «Cube». Цей проект передаватиме настрій давніх пісень уникаючи їх безпосереднього виконання. Також у програму івано-франківського «Jazz Bez» вніс корективи новий проект Романа Рося, Юрія Андруховича та групи«Cube» під назвою «Ідеальні фрази». 7 грудня проект демонструватиме, як фрази написані поетом одразу перетворюються в музику.

У лемківському селі Новиці (Польща), де народився Богдан-Ігор Антонич, окрім концерту «Portrety: Ross Quartet» виступатимуть ще польський саксофоніст Mikołaj Trzaska та американський перкусист Tim Daisy.

До «Jazz Bez» у Любліні приєдналися польські проекти «TRYKI: Gerard Lebik – Dominik Trębski – Papa Zura» та «Sushkin & Sex Machine Band».

Харківську програму доповнили «Symbol Stream & Тетяна Циліцинська», «Alarm Pressure» та «New Jazz Project», які виступатимуть у додатковий день фестивалю – 7 грудня. До вже запланованих концертів у Харкові доєднаються «Acoustic Quartet», Олег Полянський та «Дует Давидов-Рукомойніков».

У Луцьку також виступатиме місцевий гурт «Luchesk Band», а в Ужгороді – «Tango tempo». Севастопольські концерти закінчуватимуть виступи «Севастополь bend» та джем-сейшени місцевих джазменів із польсько-українським гуртом «Futurethno».

Кожен концертний день у Львові завершуватиметься у приміщенні «JazzClub.Lviv» спільними джемами всіх музикантів фестивалю, що на той час перебуватимуть у місті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *