Десятий «Jazz Bez» пройде у 13 містах України та Польщі

Із 2 по 12 грудня 2010 року відбуватиметься десятий міжнародний фестиваль «Jazz Bez». «Десятиденний транскордонний джазовий марафон» прокотиться тринадцятьма містами України та Польщі: Львів, Харків, Севастополь, Тернопіль, Луцьк, Івано-Франківськ, Рівне, Ужгород, Люблін, Варшава, Перемишль, Санок, Новіци. Можливо до фестивалю приєднаються Житомир і Київ.

Серед виконавців, що тішитимуть слух меломанів своєю майстерністю, будуть:

· New Trio (Poland) – «постколтрейнівський» проект відомих польських джазменів братів Смочинських і видатного російського барабанщика Олександра Зінгера.
Сайт: www.smoczynski.pl www.myspace.com/newtrio www.myspace.com/mateuszsmoczynskiquintet

· The Second Approach Trio (Rossia) – номінанти трьох премій Асоціації джазових журналістів Росії, котрі імпровізують із академічною музикою, джазом та фолком як музичний театр.

Сайт: www.secondapproach.com www.myspace.com/secondapproach

· Alex Maksymiv Projekt ( Canada -Niderland-Portugalia) – проект гітариста українського походження, що народився у Канаді, вчиться в Нідерландах та грає у «JazzClub.Lviv».
Сайт: www.myspace.com/alexandermaksymiwhtt www.discogs.com/artist/Scott+Kemp
www.youtube.com/watch?v=NKzrUi5Re68 www.myspace.com/luiscandeias

· Tatiana Balakyrska & «Free-SpokenBand» (Rossia-Ukraina) – проект вокалістки, редакторки UAjazz.Com та журналу Джаз.Ру Тетяни Балакирської і тріо молодих музикантів із Єкатербурга, котрі виконують жорстку інтелектуальну музику у стилістиці hard jazz.

Сайт: www.youtube.com/watch?v=3AqUp8tZ7JU www.myspace.com/freespokenband

· Litvinyuk Acoustik Jazz (Ukraina – Poland) – новий проект учасників улюбленого львівською публікою гурту «ShockolaD», що творить власну музику поєднану з джазовими обробками скандинавського фольклору.

Сайт: http://www.myspace.com/anastasijalitvinyuk

www.jazzinkiev.com/?page=mp3_id&mp3_id=15,

· Karolak Quartet & Oktawia (Poland) – спільний проект іменитого джазового композитора та мультиінструменталіста Войцеха Кароляка і молодої джазової вокалістки та флейтистки Октавії. Сайт: http://www.myspace.com/oktawiamusic

www.lastfm.ru/event/1567217+Oktawia+Kawęcka+-+Big+Band+Akwarium+Wojciech+Karolak www.diapazon.pl/PelnyMuzyk.php?Id=167 http://sklep.fonografika.pl/product_info.php?products_id=6173

· LeLa project (Armenia –Ukraina) – у програмі «KRUNK» гурт на основі давніх етнічних пісень творить європейський джаз з відтінком вірменського суму.

Сайт: www.zajazz.com/home/10-lela-brazil-project.html http://timeua.info/250910/26675.html

· PERVOE_SOLNCE (Rossia) – проект відомого російського вібрафоніста Владіміра Голоухова та «інтелектуального діджея» Дмітрія Студітского. Музику автори характеризують як break-beat з елементами трансу і джазу.

Сайт: http://www.vibrafon.ru/?PERVOE_SOLNCE

· FULL BLAST [BROETZMANN-PLIAKAS-WERTMUELLER] – проект легендарного німецького саксофоніста Пітера Брьотцмана, який за життя став класиком світового фрі-джазу.

Сайт: http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Br%C3%B6tzmann ww.myspace.com/peterbrotzmann

· Mencel Trio (Poland) – проект одного із найвідоміших музикантів Польщі –піаніста та композитора Йоахіма Менцеля. Він добре знаний львівською публікою завдяки виступам на фестивалях «Jazz Bez». Це вишуканий джаз для інтелектуалів.

Сайт: www.jmtrio.com

Довідка:

“Jazz Bez” – один із найвідоміших та найбільш тривалих джазових фестивалів нашої країни, котрому не тільки до змоги успішно прожити 10 років, але й вдається кожного разу збільшувати аудиторію, запрошувати титулованих виконавців з цілого світу та приєднувати до джазового руху нові міста.

Почавшись у 2000 році із виступів кількох джазових колективів у Львові та Перемишлі, тепер “Jazz Bez” поширився на культурні центри України та Польщі і щороку дивує грою кращих джазових музикантів.

“Jazz Bez” – це десять днів джазу: традиційного і авангардного, українського та світового, класичного та сучасного, елітарного і водночас доступного. Кожного року фестиваль представляє різноманітні барви джазу, експериментальної та імпровізаційної музики знаних колективів і нових проектів іменитих музикантів.

Родзинкою фестивалю є поєднання в рамках одного фестивалю максимальної кількості джазових стилів (свінг, ф’южн, бі-боп, джаз-рок, фанк, кул, фрі- джаз…) та імпровізаційної музики.

Цієї зими фестиваль святкує своє десятиліття))).

Вся інформація про “Jazz Bez”: www.dzyga.com

Поважай себе – слухай джаз!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *