Джаз об’єднає тринадцять міст України і Польщі

Jazz Bez 2010

Найбільший українсько-польський джазовий фестиваль «Jazz Bez» святкуватиме своє десятиріччя.

Із 2 по 12 грудня «транскордонний джазовий марафон» поєднає тринадцять міст України та Польщі: Харків, Севастополь, Тернопіль, Луцьк, Івано-Франківськ, Рівне, Ужгород, Люблін, Перемишль, Санок, Новіци, Сенкова. Ідеологічним та організаційним центром фестивалю є Львів.

Цього року на фесталі виступатимуть 26 колективів у яких грають 130 музикантів із Німеччини, Польщі, Росії, Грузії, Литви, Португалії, Аргентини, Канади, Вірменії, Нідерландів, Швейцарії та України.

Родзинкою фестивалю є поєднання максимальної кількості джазових стилів: swing, fusion, bebop, jazz rock, funk, cool, free jazz…

Почавшись у 2000 році із виступів кількох джазових колективів у Львові та Перемишлі, тепер «Jazz Bez» поширився на культурні центри України та Польщі, влаштовуючи концерти від Любліну до Севастополя, від Перемишля до Харкова та утворюючи десятки нових міжнародних проектів.

Упродовж десяти днів музиканти по кілька разів перетинатимуть кордон та долатимуть тисячі кілометрів, а джазові середовища різних міст одночасно насолоджуватимуться якісною музикою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *