На хедлайнерів «Підкаменю-2010» претендують ВВ, ТІК та Гайдамаки

23 – 25 липня 2010 року на Львівщині в селищі Підкамінь на Бродівщині відбудеться четвертий за ліком однойменний міжнародний етнофестиваль. Головним організатором фестивалю традиційно є Бродівське районне громадське об’єднання «Підкамінь».

Усі три дні на Фестивалі працюватимуть велика і мала сцени. Популярні серед молоді гурти матимуть можливість потішити шанувальників просто неба. Як зазначив співголова оргкомітету Фестивалю депутат Львівської обласної ради Олександр Ганущин, упродовж часу, що минув від «Підкаменя-2009» на адресу організаторів надійшло понад 40 заявок від різних музичних гуртів, що грають етно і фолькрок з усіх куточків України, Білорусі, Польщі та Росії. Непросто вибрати кращих з кращих, з огляду на фінансові можливості організаторів. «Юркеш» (Київ), «Млада» (Київ), «Сонце» (Київ), «Крапка» (Запоріжжя), «Unia» (Республіка Білорусь), «Bandur band» (Харків), «Камогрядеши» (Київ), «Цвіт кульбаби» (Київ), «Веремій» (Київ), гурт Володимира Вермінського (Тернопіль), «КораЛЛі» (Івано-Франківськ) та «Русичі» (Одеса) – такий на сьогодні перелік гуртів, з якими організатори ведуть переговори щодо виступів на великій сцені Фестивалю. На хедлайнерів претендують ВВ, ТІК та «Гайдамаки». Олександр Ганущин рекомендує потенційним учасникам відвідувати сайт фестивалю www.pidkamin.ridne.net, де буде систематично оновлюватися актуальна програма «Підкаменю-2010».

Цьогоріч організатори «Підкаменю» планують порадувати учасників справжнім озерцем з протічною водою, де можна буде скупатися після драйвових етноритмів або -відомого на всю Україну Підкамінського болота. На фестивальному полі будуть розташовані спортивні майданчики, площу для наметового містечка, алеї ремесел та презентаційні стенди цікавинок місцевих рад Бродівщини. Все це відбуватиметься на фоні неймовірної краси енергетичного ландшафту Північного Поділля, велетня каменю та монастира, що пережив вічність.

Активно долучається до організації фестивалю і церква – не тільки під час відкриття та закриття «Підкаменю-2010». «Учасники фестивалю є поміркованими людьми і активно долучаються до душпастирських заходів, дискусій на екуменічні теми та ранкових і вечірніх молитв», – зазначив голова комісії у справах молоді Львівської Архиєпархії УГКЦ о. Тарас Милян.

Випробуваним і таким, що вже прижився дрес-кодом на територію «Підкаменю-2010» буде вишиванка. В ній вхід на територію Фестивалю, як і в попередні роки, є безкоштовним, зазначають організатори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *