“Підкамінь 2010” – за крок до ювілею. Фоторепортаж

Один з найпопулярніших фестивалів України, етнофестиваль “Підкамінь 2010” пройшов цими вихідними на Бродівщині.

За словами співорганізатора фестивалю Олександра Ганущина цьогоріч фестиваль в Підкамені зібрав близько 7-10 тисяч любителів етномузики та українських традицій, і це незважаючи на експеримент на який пішли організатори, відмовившись від витрат на рекламу.

“Підкамінь –  це вже бренд, тому ми вирішили поекспериментувати і заощадити кошти на рекламі, обмежившись рекламою, яку запропонували наші партнери”, – зазначив Олександр Ганущин.

Олександр Ганущин
Олександр Ганущин

Цьогоріч це був не єдиний експеримент. Так наповнення великої сцени робилося в першу чергу з розрахунком на популяризацію молодих та активних українських гуртів, які мали б можливість показати себе на професійній великій сцені. “Окрім традиційних хедлайнерів цього року ми дещо по-іншому підійшли до питання відбору груп на велику сцену”, сказав арт-директор вечірньої програми Павло Войціховський. “Ми запропонували молодим гуртам виступати на великій сцені фестивалю Підкамінь компенсуючи їм вартість проїзду та проживання. Тобто про гонорари не йшлося. І як не дивно близько 40 гуртів відгукнулися на нашу пропозицію, з яких ми і відібрали учасників для фестивальної програми”.

Олександр Ганущин та Павло Войціховський
Олександр Ганущин та Павло Войціховський

Як і в попередні роки на гостей фестивалю чекали найрізноманітніші розваги. На спортивному майданчику всі охочі могли пограти у футбол чи волейбол.В суботу проводився кубок Підкаменя з футболу, а в неділю на спортивному майданчику відбувалися козацькі забави, де кожен охочий міг проявити дужий дух українського козака.

Козацькі забави в Підкамені
Козацькі забави в Підкамені

Охочі провести більш активний та екстримальний відпочинок могли підкорити візитівку фестивалю Підкаменський Камінь чи взяти участь у військово-спортивних акція та навіть поринути у часи середньовіччя та відчути себе лицарем.

Почастувати місцевими стравами, скуштувати медовухи чи придбати собі на згадку сувенір можна було на Алеї презентацій, де окрім сувенірної торгівлі відбувався конкурс серед громад Бродівщини.

презентація громад Бродівщини
презентація громад Бродівщини

На малій сцені фестивалю протягом дня виступали народні колективи Бродівщини, відбувалися конкурси від Школи Християнського Аніматорства, проходили театральні дійства за цчасті фольклорних колективів та ансамблів.

фольклорні колективи Бродівщини на фестивалі Підкамінь 2010
фольклорні колективи Бродівщини на фестивалі Підкамінь 2010

Також протягом фестивалю діяли майданчик для дітей, водні та інші атракції.

А ввечері “оживала” велика сцена, на які цього року виступали гурти “Крапка”, “Бандур Бенд”, “Камо Грядеши” та інші.

Хедлайнерами фестивалю “Підкамінь 2010” були ЮРКЕШ, КораЛЛі, UNIA та ТІК.

Запальні ритми ЮРКЕШа та КораЛЛів в п’ятницю, рокові мотивисусідів з білорусії UNIA в неділю, та шалена народна енергетика учасників групи ТІК, просто-таки вибухнула хвлею позитиву, гучного співу та гордості за українське. А коли прийшов час, то все фестивальне поле заспівало в унісон відому “Тиху пісню” ТІКа на одному диханні.

Як зазначив Олександр Ганущин, – “Ми не примушуємо насильно вдягати вишиванки. Це лише концепція фестивалю і ми б хотіли, щоб наші гості її дотримувалися. Тим більше, що Підкамінь чи не єдиний безкоштовний фестиваль в Україні, а дрес-код – це свого роду плата за вхід. Прийдіть ввечері під велику сцену і я гарантую, що такої кількості вишиванок та українського одягу ви ще не бачили в Україні”. І справді, такої кількості вишиванок, молоді та всього українського мало вже де побачиш на фестивальних просторах України.

Отож до зустрічі на ювілейному п’ятому етнофестивалі “Підкамінь 2011”!!!

Підкамінь 2010, фото:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *