Близько 6 мільйонів гривень планує витратити Львів на культуру цьогоріч

“Пріоритет міста щодо культурних подій 2009 року буде націлений на національний інтерес і патріотичне виховання молоді”, – зазначила сьогодні, 14 січня, на прес-конференції депутат Львівської міської ради, член депутатської комісії з культури та туризму Наталя Усач.

За її словами, на проведення культурних заходів у Львові в цьогорічному бюджеті планується використати близько 6 мільйонів гривень, причому, половина цієї суми піде власне на національні і патріотичні заходи.

“Дуже добре минулого року пройшли квести “Бандерознай” та “Шевченкознай”, можливо, цього року ми залучимо такі імена, як Шухевич, Коновалець, Леся Українка, Ліна Костенко. Більше коштів буду йти на День української мови та писемності, день прапора, міжнародний день захисту дітей, всеукраїнський тиждень дитячої книжки, менше на фестивалі пива”, – запевнила Наталя Усач.

Депутат Львівської міської ради, член депутатської комісії з культури та туризму Лариса Малех відзначила, що й у презентації Львова будуть більше ставити наголос на українських національних святах: це приваблює туристів, а вони приносять дохід до міського бюджету.

джерело:Захід.нет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *