Міжнародний літній фестиваль класичної музики «Імпровізація»

21 червня – 5 липня 2009 р. Міжнародний літній фестиваль класичної музики «Імпровізація» вдруге відбуватиметься у Львові.

 Програма фестивалю, артистичним директором якого є іспанський диригент Мелані Местре, – це унікальне поєднання відомих творів та прекрасних речей, що виконуються рідко; музики величних концертних залів та палаців, написаної Моцартом, Шопеном і Гайдном, з танго-музикою – творами А. П’яццолли. Незвичайним є і склад виконавців: зірка світової величини піаніст Андрій Гаврилов і відомі польський кларнетист Войтек Мрозек та українська піаністка Оксана Рапіта гратимуть на одній сцені з молодим Львівським симфонічним оркестром та піаністкою Оленою Гав’юк. Кульмінація фестивалю – концерт А.Гаврилова, нагода почути майже неможливе: протягом одного концерту він виконає 2 та 3 концерти Бетховена для фортеп’яно з оркестром у супроводі Львівського симфонічного оркестру.

21 червня: еклектична програма камерної музики 19 ст. віддає шану великим: 2009 року минає 200 років з дня смерті Гайдна та з дня народження Мендельсона. Їх твори разом з творами Шопена і Шумана складають програму концерту. Струнні інструменти і рояль створять настрій вишуканого літнього вечора, даруючи естетичну насолоду вибагливим шанувальникам класики. Завершує концерт «Le Grand Tango» улюбленця багатьох львів’ян Астора П’яццолли.  

26 червня: Яскравий коктейль музики, яка відкриє цілком неочікувані сторони класики. «Танці світу» у виконанні Войтека Мрозека (кларнет) у супроводі струнного оркестру стануть кульмінацією незвичайної добірки творів програми. Це також унікальна нагода почути музику І.Дунаєвського у виконанні відомої піаністки Оксани Рапіти, що вперше звучатиме в Україні, хоча сам композитор був українцем; прем’єра увертюри іспанця М.Местре, що виразить його пережиття багатства української музики, на жаль, мало знаної у світі; та нова зустріч з музикою Астора П’яццолли.

1 липня: слухачі оцінять віртуозність нової зірки на сольному концерті молодої піаністки Олени Гав’юк, лауреатки всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Програма веде слухача від складної, сповненої особливого світла Чакона Баха в обробці Зілотті через буяння звуків релійгіних процесій та карнавалів у творах Альбеніса та Шумана до емоційних мелодій Чайковського та несподіваного завершення – «Бурлески» М. Скорика.

5 липня: «La bomba!» Піаніст світової слави Андрій Гаврилов у супроводі Львівського симфонічного оркестру виконає увертюру «Коріолан» і 2 та 3 концерти Бетховена для фортеп’яно з оркестром. Виступ такої зірки світової слави – це визнання Львова одним з європейських міст-шанувальників класичної музики, визнання високого рівня львівської публіки.

Організатор фестивалю: концертна агенція «Імпровізація»

Місце проведення: Львівський будинок органної та камерної музики, (вул. С.Бандери, 3 )

Вхід на концерт від 20 до 40 грн (1, 2 та 3 концерти) та від 30 до 70 грн (4 концерт за участю Андрія Гаврилова)

Замовлення та безкоштовна доставка квитків за телефоном: +38-067-370-6-307

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *