DVD – We Will Rock You – Live in “Старушка”

Не знаю як Ви, але я вперше тримаю в руках такого виду продукт, який “made in Lviv”. На цьому DVD записаний весь! концерт We Wiil Rock You, який відбувся 25 січня у “Старушці”, всі 5 груп, всі їх виконані пісня і… навіть більше:).
Перед тим як пхати диск в компютер, я “обмацав” упаковку. Обгортка зроблена якісно і сердито – лицеву сторону (Ви бачете на фото) зроблено зі смаком і картинка цілком відповідає надписі вгорі – We Wiil Rock You; на зворотній стороні назви груп і на якій вони стороні диска і 9 маленьких фото з концерту, гарно вийшло. О… як виявилось, хоч всюди писало про 2 DVD, то насправді всередині знаходиться двохстороній DVD, хоч кількість матеріало не змінилась, але все ж зручніше б було мати два окремих DVD (але тоді б ціна підскочила). Окремо хочу сказати, глянцева обгортка двд-бокса була б краща, а не матова, яка портить друковану обгортку і робить диск якимось навіть дешевим на вигляд.
Вставили диск, автозапуск, вперед!
Все починається з 21-секундногого кльового ролика. Радив би кинути цей ролик в нет, як семпл, бо повністю відображає начинку диска і народ би взнав, як все виглядає і звучить. Далі меню з двома пунктами: або дивись всьо відразу, або вибери собі групу, що дуже зручно. Натискаємо “грати все” і концерт почався. Хто був на концерті (до речі, де звіт?!!), той знає, що далі, хто не був то хай знає, що на сцені виступали гурти – Lemberg, Free Breath, Ways of Dependence, Власне Кажучи, Оратанія. Кожна група виконала десь з десяток пісень. Ось, та з такими групами цей диск стає безціним .
Тривалість першої частини – 01:50:57, другої – 01:42:47.
Концерт знімали 4 камери – ліва, права, центр і камера в кінці залу. Дві камери рухались (л, ц), дві стояли на місці, працював цум, так що концерт знятий в багатох ракурсах. Потрібно відати належне цим операторам, які знімали відео, коли всі бісились, кайфували і т.д. я б не витримав). Різьких стрибків картинки нема, хлопці плавно керували своїми камерами, ловили потрібні моменти (рідко в фокус потраляло не то що треба або зовсім нічого). Дуже кльово виглядать кадри з музикантами на фоні яскравих кольорових прожекторів. До мінусів можна віднести тіки те, що на правій камері забули вимкнути індикатор засвітлення. Коли є яскравий світло, то там появляються сірі смуги (особливо коли напустили диму і врубилась вспишка). Але з іншого боку це виглядає як спецефект, бо дискомфорту при перегляді незадає. На мою думку кльово було ще знімати чуть з-за сцени, щоб було видно і музикантів, і вибрики людей, а також зняти барабанщиків зверху. Оператори знімали при складному освітленіі, тай ще дим… так що деякі нерізкі кадри їм можна пробачити і поставити пять!
Монтаж на пятірку! Все склеяно якісно і правильно. Ракурси змінюються тоді коли треба, на екрані зявляються “персонажі” в тему – коли ідуть слова, то показують емоції вокаліста; коли соло на гітарі, то майстерна ігра гітариста; коли бас-партія, то як басист перебирає пальцями. Браво! Мені сподобалось!
Звук, просто афігений,… якісно, чисто, чітко, без перепадів. Хто слухав  Ways Of Dependence – “Live We Will Rock You”(http://rock.lviv.ua/?category=5&band=481&mp3=801″ ), то той знає, хто ні, то закачайте і оцініть. Закриваєш очі і ти на концерті.
В кінці відео є розмови з глядачами, хто і що сподобалось.
І до речі, Ви зауважили, як швидко вийшов диск? Минув тіки місяць! Молодці, організатори! Побажання, в майбутньому, приглядайдесь до деталей. Все має бути 100% гуд.
Я не був на цьому концерті і після перегляду зрозумів, шо я пропустив! Але всеодно, я це побачив і я дуже радий, що не пошкодував якихось 30 грн.
Цей диск це крок у розвитку львівського року, о такого диска я ще не памятає… не окреме відео, яке зняте аматором, на якому одна група виконує пісню, а весь концерт, знятий 4 камерами з кльовою картинкою і звуком!!! Також цей диск важливи й і для гуртів, які виступали, особливо для Free Breath, які були вперше на сцені і відразу вперше на DVD!
Рекомендую, купити цей диск, неважливо чи були Ви там, чи не були, бо це дісно якісний продукт. Через 10-20 років Ви його вставете в блю-рей-двд-рідер і на плазьмі отримаєте картинку і скажете: “О такими ми були! Таку музику ми слухали! Ось так ми відривались!” так що We Wiil Rock You!!!

http://rock.lviv.ua/?category=1&article=877 – інфо про те де купити і кого спитати, якщо щось цікавить.

Гарного перегляду, весняного настрою, бажає Вам – М.К.”epocalips” !!! .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *