7 квітня концерт Олега Полянського (Німеччина) у Філармонії

7 квітня о 18:00 у Львівській філармонії відбудеться концерт Олега Полянського (Німеччина) – музиканта, якого називають «справжнім поетом фортепіано».

І небезпідставно. Саме на таке звання заслуговує його яскрава слов’янська емоційність в поєднанні з вишуканою європейською майстерністю виконання, у якій Ви зможете пересвідчитись послухавши Сонату № 32 до мінор, ор.111 – останню фортепіанну сонату Л. ван Бетховена, що вирізняється складністю присутніх у творі елементів фуги, які вимагають високої техніки виконання.

Також у програмі «Прелюдія, хорал і фуга» Сезара Франка – цикл, у якому композитор зробив спробу зближення органної та фортепіанної техніки виконання, тим самим визначивши новий етап в розвитку французької фортепіанної музики кінця ХІХ ст.

У виконанні О. Полянського прозвучать також твори основоположника музичного імпресіонізму – Клода Дебюссі – «Образи» ( І зошит): Reflets dans l’eau, Hommage ? Rameau, Моuvement. Це фортепіанні прелюдії, що створюють образи м’яких, деколи нереальних пейзажів, імітують пластику танцювальних рухів, навіюють поетичні бачення, жанрові картини.

Завершить свій концерт Олег Полянський трьома фрагментами з балету «Петрушка» І. Стравінського – відомого і улюбленого твору, який приніс композиторові світову славу, є популярний також і в опрацюванні для фортепіано.

Довідка:

7 квітня концерт Олега Полянського (Німеччина) у ФілармоніїОлег Полянський – піаніст.

Випускник Інституту ім. Гнєсіних (кл. проф. О. Александрова). Закінчив аспірантуру в Московській консерваторії в класі С. Доренського та Вищу школу музики в Кьольні (клас проф. П.Гилилова).

Лауреат міжнародних конкурсів: в Токіо (1986 р.), Монреалі (1988), в Марселі, І премія – Канту (1998), ІІ премія конкурсу ім. Чайковського в Москві, VI премія ( 1998), Цинцинатті – II премія (1999), I премия Канту (2003).

Учасник великих фестивалів: Біаріц (Франція), Шлезвіг-Гольштейн (Німеччина), Кастело Бранко (Португалія).

Виступає з сольними концертами в найвідоміших залах світу, таких як: Санторі Холл в Токіо, Зале Верді в Мілані, Уігмор Холл в Лондоні, зал Гаво в Парижі тощо.

В 2003 році в рамках європейського Фестивалю класичної музики в Рурі О.Полянський виступив з унікальним сольним концертом, що занесений в Книгу рекордів Гінеса – у вугольній шахті на глибині 1012 метрів.

Виступає з оркестрами: Камерний оркестр «Будапешт Стрінгз», з оркестром “Junge Filarmonika” (Кельн), Симфоніетта Хунгаріка, Московський симфоничний оркестр, Новосибірський симфонічний оркестр, Уральський симфонічний оркестр, Національний симфонічний оркестр України та інші.

Має численні записи на Німецькому радіо та телебаченні.
Багато гастролює з сольними концертами у Великобританії, Німеччині, США, Японії, Кореї, Венгрії, Бельгії, Голландії, Італії, Франції, Россії, Україні тощо.

Джерело: Філармонія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *