20 березня у Львівській філармонії концерт Дениса Прощаєва (Німеччина)

20 березня, о 18:00 – у Львівській філармонії концерт Дениса Прощаєва (Німеччина) – музиканта, у виконавському мистецтві якого гармонійно поєднались два яскравих таланти – талант піаніста і диригента.
У виконанні музиканта звучатимуть:
В.А.Моцарт – Увертюра до опери «Дон Жуан»
Концерт для фортепіано з оркестром Мі-бемоль мажор, К 271 “Jeunehomme”
А.Дворжак – Симфонія № 7 ре мінор, ор.70

Про музиканта:   

20 березня  у Львівській філармонії концерт Дениса Прощаєва (Німеччина)Денис Прощаєв навчався в Музичній Академії в Києві у І. Ліпатової. Продовжив навчання як піаніст у Вищій школі  музики та театру в Гановері у Володимира Крайнєва. З 2001 р. навчався там же  у диригентському класі проф. Ейджі Оуе.
    Денис Прощаев є переможцем численних міжнародних фортепіанних конкурсів, зокрема,  таких як Європейський конкурс піаністів в Бремені та Конкурс піаністів Етторе Поццолі. Його міжнародний прорив  відбувся 2002 р. з перемогою на Міжнародному конкурсі ARD, де він отримав 1-у премію і Приз публіки. Незабаром він виграв грант Музичної Фундації Ямаха в Європі 2002 р.
    Денис Прощаев виступав в речиталями і сольними концертами в Німеччині, Австрії, Франції, Італії, Хорватії, Польщі, Україні, Китаї, Японії і США. З оркестрами він виступав, зокрема,  з Чеським і Мюнхенським філармонійними оркестрами, Оркестрами Баварського, Лейпцігського, Штуттгартського Радіо, Данського Національного Радіо, Берлінським симфонічним оркестром,  Франкфуртською Оперою і  оркестром Камерата Балтика. Він співпрацював з багатьма відомими диригентами, такими як Герд Альбрехт, Джон Ніл Аксельрод, Микола Дядюра, Олександр Дмітрієв, Кристофер Хогвуд, Даніель Інбаль, Ейвінд Гульберг Йєнсен, Кирило Карабиць, Роман Кофман, Емануель Крівін, Вольдемар Нельсон, Ейджі Оуе, Станіслав Скровачевський та Штефан Шольом.
    2005 р. відбувся його великий сольний тур у Німеччині і Австрії у престижних залах,  зокрема, таких  як Мюнхенський Herkulessaal, Гамбурзький Musikhalle, Зальцбурзький Mozarteum та Festspielhaus в Баден – Бадені.
    З 2002 р. Д. Прощаев присвячує себе диригуванню. Він інтенсивно працює з Пруським камерним оркестром, Гановерським оркестром молодих маестро  і деякими українськими симфонічними оркестрами. 2006 р. він успішно дебютував з одним з провідних українських колективів – Національним Філармонійним оркестром України  і був відразу  запрошений на наступний концертний сезон як гастролюючий диригент. 2007 р. він брав участь у диригентських майстер – класах проф. Романа Кофмана з Бонським Бетховен-Оркестром.  
Як камерний виконавець він співпрацює з Даніелем Мюллер – Шоттом, Арабеллою Штайнбахер, Веронікою Еберле, Андрієм Бєловим та Казальс – Квартетом.
    Д. Прощаев має записи на  Спілці Німецького радіо ( ARD), а його перший запис на SONY Classical 2006 р. включає всі сюїти для чембало Ж. Ф. Рамо на сучасному фортепіано.
    З 2008 р. Д. Прощаев є асистуючий професор фортепіано у Вищій школі музики Франца Ліста у Веймарі.

Джерело: філармонія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *