Львів прийматиме зірок світової опери

Львів готується до великої події у культурному житті міста. Відтак, 19 серпня на сцені Львівського національного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької відбудеться сольний концерт «Симфонія міста» примадонни Дюссельдорфської та Брюссельської опер, володарки численних оперних титулів, сопрано Наталії Ковальової. Оперна співачка виступатиме у супроводі симфонічного оркестру «INSO-Львів» (головний диригент та засновник – Гунгард Маттес), диригуватиме диригент Дюссельдорфської опери Петер Фальк.

«Кожна мистецька акція має свою вагу, особливо, коли вона чиста і правдива. Для Львівської опери сольний концерт Наталії Ковальової – це той рівень, якого ми досягли останнім часом: Львівський національний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької – єдиний театр в Україні, який входить до Міжнародної асоціації «Опера Європа». Виступ Наталії Ковальової на нашій сцені присвячений до Дня Незалежності, а також до 110-ї річниці Львівської опери. Це подія і для театру, і для співачки. Впевнений, що захід матиме великий резонанс для мистецького життя не лише міста, а й України, оскільки Львів є культурною столицею нашої держави», – зазначив генеральний директор, художній керівник Львівського національного театру опери та балету, заслужений діяч культури та мистецтва України Тадей Едер.

«Виступ Наталії Ковальової супроводжуватиме оркестр «INSO-Львів», а це говорить про високий європейський рівень, якого колектив досягнув за кілька років напруженої праці. «Головний диригент та засновник оркестру оркестру «INSO-Львів» Гунгард Маттес – людина, для якої музика – це найголовніше в житті, яка почала з найменшого: маючи Божий дар, він вчився, створив оркестр, куди через суворий відбір запрошував молодих, талановитих музикантів. Буквально за 5-6 років Гунгард Маттес перетворив колектив у серйозний європейський оркестр. Переконаний, чим більше у Львові буде таких колективів, тим більше користі для нашої молоді, бо симфонія – це особливий жанр, це інтелектуальна особлива музика. Така культура, така музика, таке виконання – це велика частина великої духовності», – наголосив Тадей Едер.

«Репетиції оркестру «INSO-Львів» до спільного виступу з Наталією Ковальовою тривають з кінця червня. Маестро Петер Фальк прибуде до Львова 16 серпня. Він займатиметься з музикантами оркестру 4 дні, а 19 серпня відбудеться генеральна репетиція разом із Примадонною», – розповіла директор оркестру п. Іоланта Пришляк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *