До Львова завітала прима Дюссельдорфської опери, що співатиме з Хосе Карерасом

«Разом зі всесвітньовідомим диригентом Дюссельдорфської опери, володарем премії «Оскар», професором Петером Фальком готуємо до Дня Незалежності незабутній подарунок для львів’ян – сольний концерт «Симфонія міста» у супроводі оркестру «INSO-Львів», що відбудеться 19 серпня у Львівській опері», – про це під час прес-конференції у Львівській обласній філармонії розповіла Примадонна Дюссельдорфської та Брюссельської опер, сопрано Наталія Ковальова.

За її словами, Львів – чудове місто, де вона навчалася та загалом прожила 10 років свого життя. «Я дуже люблю Львів та львівську публіку, тож кожен мій виступ тут супроводжується чудовими позитивними емоціями», – поділилася прима.

Наталія Ковальова розповіла, що разом з Петером Фальком підібрала найулюбленіші твори. Зокрема, вона виконуватиме арії з опер та оперет «Набукко», «Манон Леско», «Мадам Батерфляй», «Русалка», «Сільва», «Евгений Онегин» та ін. «Під час концерту будуть й українські твори. Я також виконаю кілька шлягерів, адже знаю, що львівська публіка їх любить», – каже співачка.

Примадонна виступатиме у супроводі симфонічного оркестру «INSO-Львів» (засновник – Гунгард Маттес). «INSO-Львів» мені подобається тим, що там працюють енергійні молоді люди, які охоче займаються музикою. Вони талановиті, а мені подобається працювати з обдарованими людьми», – зазначила Наталія Ковальова.

Як підкреслив у розмові з примою радник голови Львівської ОДА з питань культури Ігор Держко, цьогоріч з ініціативи Львівської ОДА започатковано новий формат святкування Незалежності України. «Традиційно святкування проводилися на основі виступів колективів народної самодіяльності. Цього року запросили знаних міжнародних майстрів, людей, які привертають увагу до України, до мистецького потенціалу Львова. Те, що диригувати оркестром «INSO-Львів» буде всесвітньовідомий маестро Петер Фальк, це велика подія, бо така особистість погодилася підтримати колектив, підняти його на ще вищий щабель. Я вважаю, що проведення свята у такому форматі буде потужним імпульсом для розвитку інших мистецьких колективів, дасть змогу зініціювати і знайти творчі таланти», – зазначив Ігор Держко.

Додамо, Наталія Ковальова завітала до нашого міста усього на кілька годин та вирушила до Польщі, де у м. Торунь у суботу, 31 липня, виступатиме разом з маестро Хосе Каррерасом. «Я сьогодні виїжджаю до Польщі, до Торуні, на святкування 770-річчя з дня заснування цього міста. З цієї нагоди відбудеться великий концерт на стадіоні разом з Хосе Карерасом, у концерті також братиме участь відома польська поп-зірка. Це не перший наш спільний захід. Я вже співала з маестро Карерасом у Санкт-Петербурзі. Для мене велика честь і задоволення працювати з ним», – розповіла Наталія Ковальова.

Нагадаємо, 19 серпня 2010 року на сцені Львівського національного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької відбудеться сольний концерт „Симфонія міста” Примадонни Дюссельдорфської та Брюссельської опер, володарки численних оперних титулів, сопрано Наталії Ковальової. Концерт, що розпочнеться о 19.00 та триватиме 2,5 години, присвячений Дню Незалежності України.

джерело: ГалІнфо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *