Львівська філармонія презентує: новий цикл концертів КАМЕРНА МУЗИКА: ШЕДЕВРИ ТА ВІДКРИТТЯ

Львівська філармонія презентує: новий цикл концертів  КАМЕРНА МУЗИКА: ШЕДЕВРИ ТА ВІДКРИТТЯ

14 березня, неділя, 18:00 – «Імпресії та експресії» , Львівська обласна філармонія

Яскрава музика у виконанні яскравих особистостей піаністки – Маріанни Гумецької та скрипальки – Лідії Футорської.

В програмі:
В. Косенко – Соната для скрипки та фортепіано a-moll op.18
С. Прокоф’єв – Соната для скрипки та фортепіано № 2
К. Дебюссі  – Соната для скрипки та фортепіано g-moll
М. Равель – Рапсодія «Циганка»

«Імпресії та експресії»Лідія Футорська – скрипалька. У 1988 р. розпочала навчання у так званій “школі талантів” – Львівській середній спеціальній музичній школі ім. С. Крушельницької. Заняття у класі Марії Футорської та Георгія Павлія швидко увінчались першими творчими успіхами. З 1993 р. Л. Футорська виступає як солістка з камерними та симфонічними оркестрами. Після перших значних досягнень, серед яких участь у програмі “Classic-прем’єр” (1994, Київ), лауреатство фестивалю “Нові імена юних зірок України” (1996, Київ), стає стипендіатом Президента України. З 1994 р. розпочинається неперервний ряд успішних виступів на відомих всеукраїнських та міжнародних конкурсах і фестивалях.

З 1999 по 2004 рр. Л. Футорська навчається у Львівській державній музичній академії ім. М. Лисенка у класі проф. Георгія  Павлія. З 2004 по 2007 рр. – асистент-стажист кафедри скрипки цієї ж Академії у класі Народної артистки України, проф. Лідії Шутко.

У 2007 р. молода скрипалька розпочала  стажування у Варшавській музичній академії ім. Ф. Шопена у відомого польського скрипаля, проф. Константи Анджея Кульки. Лідія Футорська є лауреатом та дипломантом багатьох міжнародних та всеукраїнських конкурсів, серед яких Міжнародний конкурс скрипалів ім. Я. Коціана (1994, Чехія), Міжнародний конкурс скрипалів ім. М. Стріхаржа (1994, Україна), Міжнародний конкурс ім. М. Лисенка (2002, Україна), Міжнародний конкурс ім. А. Постаккіні (2003, Італія), Міжнародний конкурс «Vaclav Huml» в Загребі (2009, Хорватія).

Особливу увагу у своїй концертній діяльності скрипалька приділяє співпраці з різноманітними камерними та симфонічними колективами, а численні сольні програми, що складаються з творів різних епох – від бароко до музики ХХ ст., – Л. Футорська презентувала як в Україні, так і на сценах багатьох країн світу, серед яких Польща, Угорщина, Словаччина, Австрія, Канада та Італія.

Піаністка Маріанна Гумецька народилася у місті Львові. Отримала диплом з відзнакою з Московської консерваторії та Артистичний Диплом Школи Глена Гульда з Королівської консерваторії Торонто.

Лауреат та дипломант  багатьох міжнародних конкурсів, серед яких Юнацький конкурс ім. Чайковського та конкурс ім. Дягілєва в Москві,  «Віртуози 2000 року» в Санкт-Петербурзі, конкурс ім. Дваріонаса в Вільнюсі та Calgary Honens Competition в Канаді. Переможець премії “Galaxie” (Канадська національна телерадіокомпанія), премії молодих артистів “Debut” в Монреалі та лауреат стипендії ім. Марусі Яворської  Оттавського Університету.

Концертні виступи  Маріанни Гумецької проходили в  різних країнах світу. Вона брала  участь у відомих музичних фестивалях: Kuhmo Festival (Фінляндія), Rheingau Music Festival (Німеччина), Фестиваль Тібора Варги (Швейцарія), Klavierwochen Villa Schindler (Австрія), Music At The Institute в Нью-Йорку (США), Музичне Бієнале у Загребі (Хорватія), Niagara International Music Festival (Канада), Kyiv Music Fest, Фестиваль сучасної музики «Контрасти», Chamber Music Sessions, Bach-Fest (Україна) та інші.

Серед престижних залів світу, у яких грала піаністка: Великий зал Московської консерваторії, Steinway Hall та церква St. Martin-in-the-Field в Лондоні, Kasinosaal у Вісбадені, Зал Дж.Енеску в Бухаресті, Студія Глена Гульда в Торонто, Chapelle Historique в Монреалі, Український Інститут в Нью Йорку та Чікаго.

Виступи з оркестрами: Національний симфонічний оркестр  України, Лондонські Солісти, Російський Національний оркестр, Фестивальний оркестр Центру Мистецтв Канади, Оркестр Королівської Консерваторії в Торонто (Канада), Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії.

Значне місце  у творчому житті піаністки займає камерно-ансамблеве музикування. Творча співпраця єднає артистку зі струнними квартетами: Aviv, Tokai, Penderecki Quartet. Серед інших музичних партнерів Маріанни Гумецької: Рейчел Мерсер, Джефрі Солов, Саймон Страдтфільд, Томас Зандерлінг, Гарі Кулеша, Шона Ролстон, Лорі Фрідман, Джозеф Мачеролло, Линн Куо, Міріям Концен. Окрім того, Маріанна вже більше двох років успішно концертує в дуеті із молодою та надзвичайно талановитою львівською скрипалькою Лідією Футорською.

Замовлення квитків за тел: 272 10 42

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *