Режисер Валерій Жерегі шукатиме актрису для свого нового фільму серед львів’янок

У Львові шукатимуть актрису для участі у зйомках фільму відомого режисера та сценариста, лауреата премії Європейського телевізійного конкурсу Erasmus Euromedia Awards, володаря Абсолютної премії Міжнародного фестивалю у Салерно (Італія), лауреат Каннського та інших кінофестивалів, автора десяти художніх і понад двохсот документальних фільмів Валерія Жерегі. Зйомки відбуватимуться в італійському місті Салерно. Про це розповів сам Валерій Жерегі, який зараз перебуває на Львівщині, у м. Трускавець.

У січні 2010 року Валерій Жерегі отримав гран-прі І Трускавецького міжнародного фестивалю телевізійних фільмів «Корона Карпат» за фільм «Арріведерчі». Він розповів, що завдяки участі у фестивалі на Львівщині йому вдалося налагодити тісну співпрацю зі своїми колегами з-за кордону, і як результат – народився спільний проект.

«Такі фестивалі як «Корона Карпат» важливі тим, що тут зароджуються тісні контакти українських кінематографів з колегами з інших країн. Я почав співпрацю з великим італійським проектом, участь у якому мені запропонували на основі аплодисментів фільму «Арріведерчі». Назва нового кінопроекту – «Перелітна птиця». Мені запропонували тему, і я розпочав працювати над сценарієм. У фільмі будуть представлені Італія, Молдова, Росія, Румунія, Україна. Ми вирішили, що всі актори будуть з цих країн. Зараз ми шукаємо українську актрису, дівчину зі Львівщини віком 19-22 роки. Наголошую, що це має бути дівчина зі Львівського регіону, представниця від Трускавецького фестивалю, який дав початок творчого контакту. Тож ми даємо змогу місцевій актрисі вийти у європейський проект. Ще триває обговорення організаційних моментів, але вже є загальні домовленості про участь дівчини зі Львівщини як представниці Трускавецького кінофестивалю. Кастинг проводитимемо у Львові», – розповів Валерій Жерегі.

«Усі ті країни – учасниці проекту об’єднує одна біда, сучасна соціальна тема – нелегальна міграція. Наш фільм не розглядає долі тих, хто поїхав за кордон на заробітки, а наступний етап, що є глибшим та драматичнішим. У нелегальності в іноземній державі, в Італії, народилася дитина, і ця дитина з моменту народження перетворюється не в громадянина, а просто в живе створіння, яке є нічиїм, і за нього розпочинається величезна боротьба. Тут багато моральних проблем, соціально-політичних відносин між цими країнами, вродженої порядності людей, злочинний світ… Головна героїня, яка вже затверджена на цю роль, – моя донька Емілія, які минув рочок. Це її перший виїзд за кордон, а в Трускавці вона зараз набирається сил для виконання своєї першої ролі», – зазначив Валерій Жерегі.

Довідково:

Валерій Жерегі народився 19 жовтня 1948 р. селі Страшени (Молдова). 1970 року закінчив Кишинівський інститут мистецтв (режисерський факультет). У 1975 р. закінчив ВДІК (факультет режисури). Працював у Молдові, у Югославії, Румунії, Австрії, Угорщині, Німеччині, Франції, Росії. Засновник кінокомпанії PRIM-PLAN STUDIO та “Актёрского Агенства Валериу Жереги”. Автор десяти художніх і понад двохсот документальних фільмів, які є призерами різних кінофестивалів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *