До літературного марафону «Час читати!» долучилися Тернопіль та Івано-Франківськ

28 березня розпочався традиційний щорічний літературний марафон «Час читати!», який проводиться у Львові з ініціативи громадської організації «Форум видавців» за підтримки Управління освіти ЛМР, Управління культури ЛМР, Львівської обласної організації НСПУ, Львівського відділення Інституту літератури ім. Т.Г.Шевченка НАНУ.

Цього року до участі в марафоні приєднались Тернопіль та Івано-Франківськ, де акція проводиться під патронатом голови Тернопільської обласної ради Олексія Кайди та Івано-Франківської обласної ради.

Партнери літературного марафону: у Львові – Видавництво Старого Лева та Літературна агенція «Піраміда», у Тернополі – видавничий центр «Крок» і Тернопільський осередок НСПУ, в Івано-Франківську – видавництво «Лілея-НВ» та Благодійна громадська фундація імені Короля Юрія.

Літературний марафон проводиться з метою популяризації української літератури в школах та бібліотеках шляхом ознайомлення учнів 1-12 класів із творчістю сучасних українських письменників.

Під гаслом «Час читати!» у 130 середніх загальноосвітніх навчальних закладах, ліцеях, коледжах, бібліотеках Львова, Тернополя та Івано-Франківська відбудуться різноманітні заходи для дітей: зустрічі з журналістами, перекладачами, видавцями; майстер-класи з літературної творчості, перекладу, редагування, літературної критики, ілюстрування, видавничої та бібліотечної справи, об’єднані під назвою «Література від А до Я».

Одним з найголовніших заходів літературного марафону стануть творчі зустрічі школярів із 42 відомими письменниками і поетами Львова, Івано-Франківська та Тернополя, які будуть відбудуться з 4 по 29 квітня (Розклад зустрічей – Додаток №1, Додаток №2). Знайомити дітей з літературою рідного краю зголосились Оксана Думанська, Юрій Іздрик, Галина Вдовиченко, Юрко Прохасько, Тарас Прохасько, Володимир Єшкілєв, Василь Габор та ін.

Спеціально до творчих зустрічей організатори марафону видали дві збірки із творами учасників марафону: окремо для дітей старшого і молодшого шкільного віку. Ці видання допоможуть школярам підготуватись до цікавого діалогу з митцями слова і ближче познайомитись з їх творчістю.

«Особисте спілкування і знайомство з автором сприятиме зростанню зацікавлення дітей літературою і літературною творчістю», – стверджує координатор марафону Григорій Семенчук.

Марафон триватиме до 29 квітня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *