Львів’янка претендує на премію “Книга року Бі-Бі-Сі”

Вийшовши друком на початку вересня роман львів’янки Дари Корній «Гонихмарник» вже встиг потрапити як до довгого списку премії «Книга року Бі-Бі-Сі 2010» так і під пильне око зірок вітчизняного шоу – бізнесу та сучасної української прози. Роман «Гонихмарник», лауреат цьогорічного конкурсу «Коронація слова», вийшов друком у найбільшому видавництві країни, «Клубі Сімейного Дозвілля». Перший наклад твору склав 7 тисяч екземплярів. Історія написання книжки та несподіваного тріумфу на «Коронації слова 2010» – доволі унікальна. «Це мій перший «дорослий» роман, – каже письменниця Дара Корній (справжнє ім’я – Мирослава Замойська). – Донька Дарина захоплюється зарубіжною літературою про гобітів, Гаррі Поттера… Вона попросила мене написати роман про наших героїв, які жили б на нашій землі. Так народився роман «Гонихмарник». Подруга порадила надіслати написане до «Коронації…». Надіслала рукопис і забула про це. Тому, коли мені зателефонували і запросили на нагородження переможців, не повірила».

Талановита дослідниця теми містичного кохання Дара Корній може з легкістю стати українською Стефані Майєр, з її уславленою вампірською сагою. Адже Аліні, головній героїні «Гонихмарника», судилося зустріти свого Едварда Каллена – дивного незнайомця в чорному, тільки от п’є він не кров, а каву. Дівчина закохалася в хлопця, не здогадуючись, що він – гонихмарник – дводушник, істота, що наділена надзвичайними силами. Розповідь про зворушливу любов та людей з двома душами, що ходять поміж нами, вразила навіть Золотого автора, письменницю Люко Дашвар: «Ця книжка мене захопила своєю містичною складовою, тим до чого багато років ніхто не звертався – до такої царини як містична Україна, як демонічні сили країни і це виявилось настільки захопливим та вражаючим, що я цей роман читала з надвеликим інтересом. Дара Корній змогла в реальну історію вплести містичну легенду і переплести її з реальним життям, саме тому «Гонихмарник» дуже сподобався».

Дівчата з гурту Реал О прочитав роман «Гонихмарник» відзначають колоритність мови та містику кохання твору: «Книжка неймовірно цікава і вона у нас ототожнюється із «Сутінками» Стефані Майєр – присутнє фентезі, стихійні лиха, містичне кохання – все це дуже добре зв’язано й цікаво читається. Але напевно найбільший секрет успіху у вишуканому стилі та насиченій, можна сказати «смачній» мові написання твору. «Гонихмарник» нам дійсно сподобався: і якісно, і цікаво, і захоплююче і, мабуть, підходить для усіх поколінь». Дівчата з гурту Реал О вже прочитали роман «Гонихмарник» та радять це зробити іншим.

Сучасна українська література займає одне з провідних місць у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля». У серії «Зірки української прози» видано книжки переможця ХІ Всеукраїнського рейтингу «Книга року 2009» Василя Шкляра, Золотого автора конкурсу «Коронації слова» Люко Дашвар, переможця конкурсу «Книга року ВВС» Юрка Іздрика, талановитого Любка Дереша, несамовитої Ірени Карпи тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *