На джазовому фестивалі у Львові буде вручено міжнародну музичну премію «Alfa Jazz Fest Award» ім. Едді Рознера

Alfa Jazz Fest 2012
Alfa Jazz Fest 2012

Цьогорічний міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest, що проходитиме 1-3 червня у Львові, обіцяє безліч приємних сюрпризів не лише для меломанів, а й для музикантів.

Джазове літо 2012 увійде в історію завдяки заснуванню міжнародної музичної Премії «Alfa Jazz Fest Award» ім. Едді Рознера у рамках фестивалю Alfa Jazz Fest.

Ця премія – одна з найповажніших у царині джазової музики – стане щорічною традицією фестивалю. Її володаря буде обрано серед відомих і визнаних особистостей, які зробили значний внесок у розвиток і популяризацію джазу в усьому світі. У визначені переможця візьмуть участь міжнародні експерти, серед яких музичні критики, видатні діячі культури, громадські та державні діячі, журналісти й підприємці.

Церемонія вручення Премії відбудеться 2 червня 2012 року на гала-концерті фестивалю у Львові.

Довідка:

Едді Рознер (Адольф Едуард Рознер, Адольф Гнатович Рознер, Едді Ігнаци Рознер, Eddie Rosner; 26 травня 1910, Берлін – 8 серпня 1976, Західний Берлін) – джазовий трубач, скрипаль, диригент, композитор і аранжувальник. Як блискучий імпровізатор був прозваний «білим Армстронгом». Автор численних джазових композицій, а також танго, вальсу, пісень і джазових аранжувань. Заслужений артист Білорусії (1944). Один із найпопулярніших джазових артистів в СРСР, чиї записи були двічі заборонені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *