Jazz Bez, день п’ятий. Спогади про “Bez Spogadiv”

У вівторок клубні концерти у “Квартирі 35” продовжилися виступом проекту “Bez Spogadiv”, утвореному спеціально для фестивалю Jazz Bez на базі знаної львівської групи «МТ-3». До стабільного складу «МТ-3» (саксофоніст Мартин Твердун, ударник Андрій Войтюк та клавішник Кирило Абрамов) задля проекту “Bez Spogadiv” долучився Александр Максимів, гітарист українського походження, що мешкає зараз у Нідерландах.

Група ставила  перед собою завдання передовсім “освіжити” своє звучання, позбувшись набутих за два роки спільної гри штампів, і нідерландський гість якнайкраще цьому допоміг. Гітара додала їхньому звучанню об’ємності та урівноважила лідируючий саксофон.

Самі музиканти  визначають свій стиль як modern jazz. Музика “Bez Spogadiv” в рамках звичної джазової форми пропонувала сучасну гармонію з широким використанням альтерованих звуків. Особливо це відчутно було на їх обробці стандарту “All the things you are”. Крім цієї композиції всі інші були власними, написаними спеціально до фестивалю.

Вечір продовжився  джем-сейшном, на якому виступили, окрім  учасників проекту “Bez Spogadiv”, також гарячі єгипетські музиканти з команди “Hot PotatoProject”. Завершили джем майстри імпровізації: ударник Тацуя Накатані, піаніст Фредерік Блонді, кларнетист Вацлав Зімпель та контрабасист Марк Токар.

джерело : Дзиґа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *