Чи подолали кризу «не грішми, а любов’ю»?

Саме під таким гаслом, а правдивіше – назвою відбувся Антикризовий карнавал-маскарад, у День Святого Валентина в стінах Центру творчості дітей та юнацтва Галичини «Погулянка», що зібрав понад 250 молодих, інтелігентних людей Львова та не тільки.

19:00, а вже біля «Погулянки» юрмиться молодь, що хоче потрапити на карнавал. Блукаю і я під маскою старенького, змореного дідуся Великої Вітчизняної війни з чарівною кароокою циганкою Азою, шукаючи хоч якесь знайоме мені обличчя. Чому ж усі ще стоять на вулиці? Це питання мене турбувало і я вирішила звернутись до літературного героя Миколи Хвильового Кота у Чоботях, якого побачила недалеко від себе. «Чекаємо на вогняне шоу, воно буде тут, тут безпечніше» – відповів миленький, чепурненький Кіт. Вийшло четверо юних людей, підготувавшись, почали швидко помахувати ланцюговими факелами, вимальовуючи у повітрі різноманітні фігури, що лише на мить залишали свої сліди для людського ока. Не кожен споглядач додивився «fiar-show» через сніг і холод, тому усі учасники карнавалу потроху покидали огляд вогників, що палали й тут же зникали у повітрі.
[flickr photo=3282142703][flickr photo=3282963900][flickr photo=3282963580][flickr photo=3282962150]

Йдемо далі… А далі лакеї, які перевіряють наявність запрошень, червона доріжка… і … і ось вже ми на місці. Кожен, хто прийшов намагається в очах іншого пізнати когось знайомого, бо більш, ніж половина усіх запрошених були одягнуті маскарадно. Король, іноземна чаклунка Криза та той же Кіт у Чоботях театралізовано дають старт карнавальному вечору. Різних королівств королі та королеви, принци та принцеси, ангели та мишки, метелики, лікарі, мумії, пірати, циганки Аза та Кармен, феї, навіть Елвіс Преслі завітав на карнавал. Усі ж, хто не змогли собі придумати маскарадний костюм обійшлися звичайним фраком та вечірньою сукнею з обов’язковим елементом – маскою. Та, навіть останню у цей вечір можна було придбати тут (звісно, що за окрему плату), посидівши кілька хвилин у кріслі біля майстрів з пензликом чи аерографом в руках.
[flickr photo=3282142427][flickr photo=3282963476][flickr photo=3282141267]

Розважати гостей вечору почав запальний циганський ансамбль «Батор». Своїми піснями намагалися розрядити та потішити публіку. Конкурси, забави, бульбашкове шоу, танцювальні постановки від циганки, цього разу з українським походженням Кармен, гімнастка зі стрічкою, співи невідомих мені до цього часу Ольги Гузар та Валерії втішали запрошених. Контрацептивні засоби, як подарунки від партнерів карнавалу, певне, були досить доречними у День всіх закоханих. Розіграш невеличких презентів від косметичного партнеру і танці.., танці різних стилів та великий смачний торт у формі серця. А ще відеоролики студентів від делегованих міст про те, що кризи немає як такої. Усі закохані пари, що брали участь у конкурсах говорили, що кризи немає, а є тільки кохання. Можливо, й справді у той вечір всі гості подолали кризу не грішми, а любов’ю, бо об’єдналися в одне велике коло, в якому не було ні ворожнечі, ні біди, тим паче кризи.
[flickr photo=3282141949][flickr photo=3282963180][flickr photo=3282962342][flickr photo=3282962012]

Ірина Панчишин «Stud-Times»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *