На «Ночі культури» в Любліні українське мистецтво представлятимуть фотографи

У ніч із 5 на 6 червня 2010 р. у Любліні відбудеться традиційний фестиваль «Ніч Культури», на якому мистецьке об’єднання «Дзиґа», фотоклуб «5х5» та фотогрупа «Білий квадрат» презентуватимуть 42 роботи українських фотомитців.

Люблінська «Ніч Культури» є великим і вже потужним фестивалем. За одну ніч там відбудеться близько 250 різнопланових проектів на близько сотні територій. Програма «Ночі» зосереджується на презентації перформансів, гепенінгів, інсталяцій, концертах авангардної музики та вуличних дійств. Під час «Ночі культури» у Любліні з вечора до ранку не зачиняються театри, галереї, музеї та концертні зали, а вхід є виключно безкоштовним. Минулоріч фестивальна ніч зібрала понад 600 тис. відвідувачів.

Свої роботи на «Ночі Культури» виставлятимуть знані фотомитці: Костя Смолянінов, Ігор Гайдай, Даня Філіповський, Гриця Ерде, Олександр Петросян, Сергій Поляков та Юрій Дячишин.

Програму фестивалю дивіться тут: http://nockultury.pl//images/media/1275310024_Program.Nocy.Kultury.2010.w.Lublinie.pdf

Мапа фестивальних дійств: http://nockultury.pl//images/media/1275310422_Mapa.Nocy.Kultury.2010.w.Lublinie.pdf

Довідка:

«Ніч культури» є культурною маніфестацією міста. Ідея цього заходу – показати чарівність Любліна, різноманітність його творчих ініціатив і мистецьких програм. Метою «Ночі культури» є теж заохочення всіх мешканців і гостей Любліна до сприймання культури й мистецтва з прихильністю і зацікавленням. Тому організатори дбають про те, щоби програма «Ночі» охоплювала так заходи розважального, популярного характеру, як і культурні події, призначені для вузького кола любителів, чи елітарні мистецькі явища. У підготовку програми – залучені митці-професіонали та аматори.

В мистецьких акціях беруть участь будинки культури, бібліотеки, кафе, клуби і інші установи. Цієї ночі, публічний простір залишається повністю підпорядкованим живому ритму культури та усіх ділянок мистецтва.

Організатором «Ночі культури» є польські партнери «Дзиґи»

Warsztaty Kultury (Filia Centrum Kultury w Lublinie)

e-mail: info@nockultury.pl

веб-сайт: www.nockultury.pl

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *