Арт-об’єкт «Кросворд» відкриється на стіні львівської багатоповерхівки

Оптимістичним мистецьким завершенням 2008 року стане відкриття арт-об’єкту «Кросворд» на стіні багатоповерхового будинку на вул. Сахарова, 82, яке відбудеться 29 грудня о 17 год.. 

Вперше не тільки у Львові, але й в Україні на фасаді звичайного житлового будинку створено концептуальний проект. Можливо, це стане зразком олюднення простору для інших міст та слугуватиме прикладом трансформації банальної утилітарної архітектури у нестандартний інтерактивний мистецький твір.

Звичайна стіна коробки багатоповерхівки перетвориться на кросворд зі схованими іменами видатних українських митців, архітектурними термінами, категоріями мистецтва, тощо. Відгадки можна буде дізнатись після заходу сонця, коли літери світитимуться. Кросворд зроблено багатомовним, щоб виконувати місію презентації українського мистецтва для іноземців.

Об’єкт стане підсумком цьогорічних акцій актуального мистецтва (contemporary-art), які проводились у нашому місті («Холод», «Арт-депо», тиждень актуального мистецтва «7», концерти імпровізаційного джазу на фестивалі «Jazz Bez» та ін.). 

Таким чином, на раніше непривабливому місці створиться концептуальний арт-об’єкт, цікавинка для туристів та постійна мистецька гра, до якої залучатимуться мешканці та відвідувачі Львова.

Автором проекту є молодий львівський митець Сергій Петлюк. Куратором – директор мистецького об’єднання «Дзиґа» Маркіян Іващишин. Проект здійснюється за підтримки будівельно-інвестиційної компанії «Комфорт-Інвест».

Контакт: 
Сергій Петлюк
тел. 8 (067) 955-44-79 
e-mail dzygainfo@gmail.com

джерело: Дзиґа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *