У Львові визначили лауреатів обласної премії 2008 року

Сьогодні, 29 грудня, в Палаці Потоцьких голова Львівської ОДА Микола Кміть та голова обласної ради Мирослав Сеник нагородили преміями переможців обласного конкурсу в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури 2008 року.

“Під кінець року приємно робити приємні речі – закінчувати рік на оптимізмі. Інтелектуальне творіння найдорожче, тому приємно сьогодні домінантів вітати з відзначенням їх преміями. Нагороджено тих людей, які дійсно зараз заслужили ці премії”, – зазначив під час урочистої частини Микола Кміть.

 

У номінації культурологія, мистецтвознавство, музейна справа ім. С.Гординського нагороджено Романа Яціва за вагомий внесок у розвиток мистецтвознавчої справи, художньої освіти, активність у культурно-мистецькому житті Львівщини та низку мистецтвознавчих праць.

У номінації поезія ім. М.Шашкевича – Ярославу Павличко за книгу поезій “Вибране”.

У номінації “Проза” ім. Б. Лепкого – Левка Різника за книги “Самотність пророка або Добрий Ангел Івана Франка” та “Крук або П’ятдесятилітня війна”.

У номінації літературознавство, сучасна літературна критика та переклади ім. М.Возняка – Андрія Содомору за книгу есеїв “Студія одного вірша” та переклад поеми “Пісня про Зубра”.

У номінації драматургія, театральне мистецтво ім. Б.Романицького – творчу майстерню “Театр у кошику” у складі Лідії Данильчук та Ірини Волицької за постановку вистави “Річард після Річарда” за В. Шекспіра.

У номінації “Журналістика та публіцистика”ім.. В Чорновола – Олександра Маслянка за книгу публіцистики, нарисів та есеїв “Люди з Вавилону”.

У номінації музичне мистецтво імені Станіслава Людкевича: Ігор Пила тюк за концертні програми 2007-2008 років з творів українських композиторів.

У номінації образотворче мистецтво ім. І.Труша – Юрій Лесюк за творчі роботи, виконані протягом останніх трьох років та персональну ювілейну виставку, організовану в Національному музеї ім. А.Шептицького у Львові.

У номінації декоративно-ужиткове мистецтво ім. З. Флінти – Ганна-Оксана Липа за творчі роботи в галузі художньої кераміки, виконані протягом 2007-2008 років.

У Номінації народна творчість ім. А.Вахнянина – керівники дитячого вокально-хореографічного ансамблю “Веселі черевички”Володимир та Марія Чумарна за оригінальні роботи, створені протягом останніх трьох років.

У номінації дизайн ім. О.Кульчицької – Михайло Царик за альбом “Андрій Бокотей. Скло”.

У номінація архітектура ім. І.Левицького – Микола Рибенчук за проект торгового центру “Скриня”.

джерело: Захід.нет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *