Серія лекцій з історії фотографії XX сторіччя

Фотоклуб “5 х 5” розпочинає серію лекцій з історії фотографії XX сторіччя. Провести такий цикл зустрічей запрошено відомого фотографа, мистецтвознавця та історика фотографії Олега Введеньского.

Ці зустрічі будуть відбуватися раз на місяць по середах о 19 годині в клубі за адресою пл. Коліївщини 2. Лекції будуть супроводжуватися показом короткометражних документальних фільмів про фотографію з серії “Контрольні відбитки: секрети великих майстрів”

Проста до геніальності ідея серіалу “Контрольні відбитки” прийшла у голову фотографу Вільяму Клайну ще в 1989 році. Він звернувся до колег, найвидатніших фотографів сучасності, і попросив їх дістати з особистих архівів великі листи “контактів” – контрольних відбитків, і розповісти, як народжувалися їхні кращі фотографії, чому вони вибрали для публікації саме цей кадр, а не майже такий само, сусідній, зроблений на секунду раніше чи пізніше.

На заклик відгукнулися кращі фотографи з усього світу – класики Анрі Картьє-Брессон, Робер Дуано, Едуард Буба, майстри соціального і військового репортажу, жанрового фото, фотопортрета, художньої, експериментальної та еротичної фотографії. Перелік імен представлених у серіалі читається як енциклопедія фотомистецтва сучасності – тут Сара Мун опинилася по сусідству з Нобуеші Аракі, Хельмут Ньютон з Раймоном Депардоном – і всі вони розкривають перед глядачем таємниці своєї майстерності. Для мільйонів фотографів-аматорів серіал “Контрольні відбитки” став підручником вершин професії, а для тих, хто просто любить фотографію – кінематографічним альбомом кращих робіт кращих фотохудожників світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *