Jazz до Дня Незалежності Литви

6 березня, субота, арт-кав’ярня «Квартира 35» ( вул. Вірменська, 35, Дзиґа, 2-ий поверх) Посольство Литовської Республіки в Україні, Почесне консульство Литовської  Республіки у Львові, Мистецьке об’єднання «Дзиґа», «ДжазКлуб.Львів» презентують до Дня Незалежності Литви концерт литовського джазового тріо Кястутіса Вайгініса.

Початок концерту – 20.00

Вхід: для членів Львівського Джаз-клубу та за запрошеннями

Склад тріо:
Кястутіс Вайгініс – саксофон,
Еугєніюс Канявічюс – контрабас,
Маріюс Алєкса – ударні.

Довідка:
Кястутіс Вайгініс – один з найвідоміших саксофоністів молодого покоління, відомий як активний і зрілий майстер, який часто виступає з гастролями за кордоном, його запрошують майже на всі джазові заходи у Литві. У своїй дискографії він має кілька авторських альбомів:   „Gipsy Nature“, „Unexpected Choices“. Деякі твори з цих альбомів увійшли до „Lithuanian Note“ – збірника дисків, що представляє найкращих джазових виконавців Литви. Музикант брав участь у  фестивалях „Kaunas Jazz“, “Bir?tonas Jazz“, „Vilnius Jazz“, „Nida Jazz“ та у інших престижних міжнародних проектах.

У 2008 році зібрав бігбенд молодого покоління „Independent Artists Ensemble“, також у Нью-Йорку записав новий диск „Unexpected Choices“ з відомими місцевими музикантами, такими як David Berkman, Hernan Romero, Austin Becker, Tatum GreenBlatt, Andy Hunter, Linda Oh, Devin Gray i Joey  Saylor. У тому ж році в Америці він грав для Hernan Romer у диску під назвою  “Tres Caras De Una Moneda”, на якому також грають відомі музиканти, такі як Al Di Meola, Estela Raval, Jerry Marotta, Cristian Puig i  Juan Pablo Romario.

Кястутіс Вайгініс півтора року тому повернувся на Батьківщину після чотирирічного  навчання у Голландії та семестру в Манхеттенській джазовій школі у Нью-Йорку, де він записав свій другий авторський альбом „Unexpected choises“, котрий, вперше прозвучав на початку цього року у Литві та Латвії. Всі ці музиканти є унікальними своєю професійністю, музикою, яку вони виконують, і, звісно, музичним досвідом. У цьому проекті до К.Вайгініса та його старого однодумця – котрабасиста Еугєніюса Канявічюса , приєднався  відомий литовський барабанщик – Маріюс Алєкса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *