Презентація книги «Історія Фінляндії» у книгарні «Є»

Посольство Фінляндії в Україні та Книгарня «Є» запрошують 11 грудня на презентацію українського видання книги «Історія Фінляндії» професора Генрика Мейнандера.

Початок – о 18.00.

Ранні довідники з історії Фінляндії були написані представниками покоління, що народилося до 1946 року й описували історію країни з досить націоналістичної точки зору. Професор Мейнандер розглядає Фінляндію в більш широкому географічному контексті. Історичні лінії стають тривалими, простежується розвиток від регіону з окремими племенами та частини Шведської Імперії до автономії, потім до створення незалежної держави, а з 1990-х років – в напрямку інтеграції з Європейським Союзом. Хід історії, в якому нації та національна ідентичність народжувалися, а інколи і вмирали, зображується у захоплюючий спосіб. Період шведського панування займає важливе місце в книзі; представлення історії Фінляндії базується на ідеї країни, яка виникла в рамках Шведської Імперії і паралельно з нею.

Цього року Фінляндія разом зі Швецією та Росією відзначили події 1809 року, коли Фінляндія і Швеція були роз’єднані, і з дев’яти провінцій утворилося Велике Фінське Князівство. Ці події 200-літньої давнини нагадують нам про те, як фінська нація була побудована на засадах шведських і російських традицій.

У презентації візьмуть участь:
Посол Крістер Міккелссон – Посол Фінляндії в Україні.
Наталія Іваничук – перекладач, Директор Центру країн Північної Європи.
Василь Гутковський – генеральний директор літературної агенції «Піраміда».
Василь Ґабор — письменник, представник літературної агенції «Піраміда».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *