Сьогодні у Львові розпочинається Тиждень Актуального Мистецтва

Тиждень актуального мистецтва

31 серпня у Львові розпочинається знакова для українського сучасного мистецтва подія – бієнале «Тиждень актуального мистецтва». Проект триватиме до 9 вересня. Темою «Тижня» цього року є «Непевність». У програмі «Тижня»: інсталяції, об`єкти, відео, медіа, перфоманси, виставки, лекції, дискусії та майстер-класи, які творитимуть митці із України, Польщі, Литви, Великобританії, Ірландії, Ізраїлю, Канади та США.

Перші два дні на «Тижні» відбуватимуться відкриття авторських та кураторських проектів, а також проекти і лекції «класиків сучасного українського мистецтва: Тіберія Сільваші й Анатоля Степаненка.

31 серпня, в останній день літа, програма розпочнеться о 16:00 у подвір’ї Палацу Мистецтв предметно-звуковою інсталяцією «Дудіння», яку спільно роблять український митець з Англії Олег Воронко, львівський коваль Ігор Слободян, франківський художник Олекса Фурдіяк та майстер імпровізаційної музики Юрій Яремчук (перфоманс відбудеться 7 вересня). На подвір’ї розташується і об’єкт молодого львівського митця Тараса Котляра.

На третьому поверсі Палацу Мистецтв відкриються виставка інстальованої графіки Влодка Кауфмана «Риботерапія», об`єкти польських митців Ярослава Першка та Яцека Яґельського, інсталяція Дениса Струка «Листи з пустки» та твори молодих ужгородських митців Павла Ковача (джуніора) та Юрка Білея.

У арт-просторі «Тижня» на вулиці Шевській, 1 діятиме медіа-інсталяція за курування історика мистецтв Богдана Шумиловича, у якій поєднаються відеохроніки суспільних зрушень поляка Кшиштофа Войчеховскі, литовця Йонаса Мекаса та українців Андрія Бояровa, Михайла Французовa та Олега Чорного.

Згодом епіцентр «Тиждень» перенесеться на вулицю Вірменську, де в галереї «Іconart» відкриються інсталяції Олега Перковського та Михайла Барабаша, а в «Дзизі» – «Фоальбом»Влодимира Сцьковича.

1 вересня, у перший день осені, акції розпочнуться із зустрічі-відео показу «Сходи Олекси Гірника» київських режисерів Геннадія Хмарука та Олега Чорного у «Квартирі 35». Поверхом нижче у галереї «Дзиґа» відбудеться перфоманс та відкриття інсталяції Анатоля Степаненка. У фотоклубі «5х5» подружжя митців із Харкова Юлія Дроздек та Василіса Незабаром представлять фото-відео проект «Меблі з Гадяча».

А із 17:00 розпочнуться відкриття у Музеї Ідей. Тут розпочне діяти інтерактивний арт-проект «Україна Кричевського», створена діаспорним українцем із Венесуели Василем Лінде-Кричевським (онуком славетного митця Василя Кричевського, що працював у Львові), Владиславом Буніном, та львів’янином зі США Олесем Демком. У сусідніх залах відкриються кінетичний проект «Посивіння» Данііл Ґалкіна із Дніпропетровська, малярство Юрія Коваля, відео проект Сергія Петлюка, та геппенінґ-інсталяція Олексія Хорошка за підтримки Юрка ВовкоГона. Завершить день проект та лекція Тіберія Сільваші.

А вже із 5 до 8 вересня центром «Тижня актуального мистецтва» стане Порохова Вежа. Тут із проходитиме фестиваль «Дні Мистецтва Перфоманс у Львові» та працюватиме «Школа перфомансу». Окрім того, у ці дні будуть представлені паралельні проекти молодих авторів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *