«Підкамінь-2011» буде безалкогольним !

«Підкамінь-2011» буде безалкогольним !
«Підкамінь-2011» буде безалкогольним !

У минулі вихідні на засіданні громадського оргкомітету етнофестивалю «Підкамінь-2011» (відбудется у однойменному селищі Підкамінь Бродівського району на Львівщині 22-24 липня ) прийнято рішення докласти максимальних зусиль для того, щоб найбільший етнофест Західної України можна було назвати безалкогольним.

«Справжньої, а не декларативної безалкогольності досягнути насправді не так вже й просто, – каже селищний голова Підкаменя Михайло Чумак, – адже, треба не лише заборонити продавати міцні алкогольні напої на Фестивальному Полі. Треба також щоб їх не продавали поряд, щоб не приносили із собою. З іншої сторони, – як зробити так, щоб не перетворити свято у суцільну «боротьбу за здоровий спосіб життя» із всіма негативними наслідками: озлобленістю і гостей фестивалю, і правоохоронців? Отже, роботи у цьому напрямку буде багато».

На питання: «Чи варто було приймати таке рішення?», депутат Львівської обласної ради, співголова оргкомітету етнофесту Ігор Криськів відповідає ствердно: «Проведення таких заходів, що по-суті є продовженням традиції довоєнних українських фестин у сучасній формі. Тому, фестиваль просто мусить нести в собі елементи пропаганди здорового способу життя. А як пропагувати ці ідеї, коли поряд горілка ллється рікою? Просто ми мусимо запропонувати такий формат, коли б було чим зайнятися і було весело без міцного алкоголю».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *