Четвертий міжнародний джазовий фестиваль «Alfa Jazz Fest» відбудеться 12-15 червня у Львові

Четвертий міжнародний джазовий фестиваль «Alfa Jazz Fest» відбудеться 12-15 червня у Львові.

Незважаючи на почуття стурбованості, яке відчуває сьогодні кожен з нас , організаційний комітет щорічного міжнародного джазового фестивалю «Alfa Jazz Fest» підтверджує проведення фестивалю 12-15 червня 2014 у Львові.

Сьогодні збереження спокою і впевненість у завтрашньому дні мають особливе значення для кожного з нас.
Ми раді, що музиканти, підрядники, а також Генеральні партнери фестивалю підтвердили свою співпрацю в 2014 році.

«В останні дні ми отримуємо дзвінки з питаннями про подальшу долю джазового фестивалю у Львові. У нас не було і немає сумнівів. Фестиваль відбудеться, адже за чотири роки існування «Alfa Jazz Fest» став музичною візитною карткою країни», – зазначив Олександр Луканов, Президент Альфа -Банку (Україна).

«Щорічно міжнародний джазовий фестиваль у Львові відвідує понад 30 тисяч гостей з різних країн світу. Джаз – музика свободи. У 2014 році фестиваль – хороший привід приїхати до Львова і переконатися, що Україна і Львів – одне з найбільш гостинних місць на планеті», – підкреслив Андрій Садовий, міський голова м. Львова.
12-15 червня Львів стане джазовою столицею Європи. Виступи понад 100 музикантів звучатимуть з трьох сцен фестивалю: в історичному центрі Львова на площі Ринок, у дворі Палацу Потоцьких, а також в Парку Культури, де розташована головна Сцена ім. Едді Рознера.

На Alfa Jazz Fest виступлять кращі джазмени Бразилії, Індії, США , Франції, Грузії, Австрії, Польщі, Великобританії, Німеччини, Росії, України:
– Ларрі Карлтон (Larry Carlton) – американський джазовий, фьюжн, поп -і рок -гітарист, співак, екс-учасник групи Fourplay. Володар чотирьох премій Grammy.
– Ді Ді Бріджуотер (Dee Dee Bridgewater) – американська джазова співачка, одна з кращих вокалісток сучасного джазового мейнстріму. Володарка унікального голосу, що ставить її в один ряд з кращими джазовими співачками ХХ століття. Протягом довгої кар’єри отримала три нагороди «Греммі» і премію «Тоні ».
– Еліан Еліаш (Eliane Elias) – бразильська джазова співачка, піаністка, аранжувальник і композитор. У своїй творчості Еліан Еліаш вдалося поєднати бразильську музичну традицію з досягненнями сучасного американського джазу.
– Чарльз Ллойд (Charles Lloyd) – знаменитий американський джазовий музикант, тенор – і альт- саксофоніст, флейтист. Неодноразово визнавався «Музикантом року» за версією журналу Downbeat.

– Роберт Гласпер (Robert Glasper) – американський джазовий піаніст і продюсер. Володар премії Grammy в номінації «Кращий R & B альбом» за диск Black Radio (2012).
– Трілок Гурту (Trilok Gurtu) – індійський перкусіоніст і композитор, чия творчість являє собою синтез традиційно індійської музики з джаз -ф’южн і world music.
– Бумбокс – відома українська група. На Alfa Jazz Fest представлять публіці нову програму , яку спеціально підготують для фестивалю.
Повний список артистів буде оголошений найближчим часом. З 15 березня запрацює оновлений сайт фестивалю, а з 1 квітня стартує продаж квитків.
В рамках фестивалю також відбудеться урочиста церемонія вручення щорічної Міжнародної музичної премії ім. Едді Рознера Alfa Jazz Music Awards – однієї з найбільших музичних премій у джазовій музиці.