Драма на гойдалках

Драма на гойдалках
Драма на гойдалках

На гойдалках «Майданчика для дорослих» у п’ятницю, 11 травня, створювали драматичний настрій ведучі радіо «Львівська хвиля».

У межах ІІІ Фестивалю сучасної драматургії «Драма.UA» на площі Ринок відбулися читання п’єси молодого українського драматурга Артура Млояна – переможця Конкурсу україномовних п’єс «Драма.UA-2011». Маріанна Фіртка, Галина Лірник, Влодко Лучишин та Юрко Добрий, сидячи на гойдалках разом із гостями читань, перевтілювалися на колоритних персонажів «Сімейних людей».

Герої п’єси – цілком звичайні люди, які мають свої тривоги та переживання, клопоти, маленькі радощі й усталене світосприйняття. Їхня буденність органічно вписалася у неспішну атмосферу гойдалок, а радійники, яких було менше, ніж самих дійових осіб, вдало підбирали звучання кожного характеру. Від головних героїв – подружжя Миколи та Ірини, про долю яких власне і йдеться, до Баби з візком – невгамовної літньої жінки, яку озвучувала Маріанна Фіртка.

Усі, хто зібрався послухати радіоакторів, також мали змогу розміститися на гойдалках. Майданчик утворював майже суцільне коло – вуличний варіант камерного театрального простору. Саме цей камерний формат дозволив ведучим викликати у гостей відчуття причетності до драматичної дії навколо та до героїв Артура Млояна. А зникнення гойдалок із площі Ринок одразу ж після читання зберігає елемент несправжньості та розбурханої дитячої уяви.

Варто зазначити, що це тільки перша акція у межах ІІІ Фестивалю сучасної драматургії «Драма.UA», який проходитиме із 27 по 30 вересня 2012 року у театрах, книгарнях та каварнях Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *